Vertailussa crypto cashback -kortit

Vertailussa crypto cashback -kortit kansikuva
Robin
10. elokuuta 2023

Cashback-kortit ovat maksukortteja, joilla asiakkaat voivat saada takaisin osan tekemistään ostoksista. Ne toimivat yleensä niin, että asiakas saa tietyn prosenttiosuuden ostoksistaan takaisin rahana tai erilaisina etuna. Jotkut kortit tarjoavat myös erikoistarjouksia tietyissä kaupoissa tai kauppaketjuissa. Perinteiset cashback-kortit ovat yleensä maksullisia, ja niiden käyttöön liittyy usein vuosimaksu.

Kun valitset cashback-korttia, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat:

 1. Cashback-prosentti: Tarkista, kuinka paljon saat takaisin ostoksistasi, koska eri korttien tarjoamat prosentit voivat vaihdella huomattavasti.

 2. Ostoksen kohdentaminen: Tarkista, missä kaupoissa tai kauppaketjuissa saat eniten cashbackia. Joillain korteilla saat esimerkiksi suuremman prosenttiosuuden tietyissä kaupoissa tai kauppaketjuissa.

 3. Vuosimaksu: Monilla perinteisillä cashback-korteilla on vuosimaksu, joten varmista ennen valintaa, että saat tarpeeksi cashbackia kattamaan vuosimaksun.

 4. Erityisetuudet: Tarkista, tarjoaako kortti muita etuja kuten ilmaisia palveluita, matkavakuutuksia tai ilmaisia hotelliyöpymisiä.

 5. Muut kulut: Huolehdi, että tiedät kaikki muut kulut kortista, kuten käsittelymaksut, valuutanvaihtomaksut tai luottokortin käyttömaksut jne.

 6. Korttityyppi: Tarkista, että korttityyppi sopii sinulle. Huomioi maksuaikataulu luottokorteissa ja varmista, että pystyt maksamaan laskun ajallaan.

Crypto cashback tarkoittaa käytännössä samaa kuin perinteinen cashback, mutta takaisinmaksu suoritetaan kryptovaluutalla. Jotkut kryptovaluuttapalvelut tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden saada takaisin osan ostoksistaan kryptovaluutassa. Tämä voi olla houkuttelevaa niille, jotka ovat kiinnostuneita kryptovaluutoista ja haluavat sijoittaa niihin. Crypto cashback -kortit tarjoavat myös usein parempia etuja kuin perinteiset kortit.

Kun käytät crypto cashback -korttia, on tärkeää ottaa huomioon kaikki samat asiat kuin perinteisessä cashback-kortissa, kuten cashback-prosentti, ostoksen kohdentaminen, erityisetuudet ja muut kulut. Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon saadun kryptovaluutan arvonmuutokset, sillä arvo voi vaihdella huomattavasti lyhyessä ajassa.

Cashback- ja crypto cashback -korttien käytöstä aiheutuvat verotusvaikutukset riippuvat siitä, minkälaista tuloa ne tuottavat.

Crypto cashback -korttien verotus riippuu siitä, onko saadun cashbackin perusteena omistuksessa oleva kryptovaluutta vai ei. Jos saatu cashback perustuu lompakossa olevaan kryptovaluuttaan, oli se lukittu tai ei, on cashback pääomatuloa. Muussa tapauksessa se on saantihetkellä verotonta.

Useimmat kortit vaativat yhtiön oman kryptovaluutan omistamista, joskus myös sen lukitsemista. Puntaroi kuinka paljon olet valmis ostamaan kyseistä kryptovaluuttaa saadaksesi kortin edut käyttöösi. Kryptovaluutan arvon säilyminen ei ole taattua ja arvonkehitys voi olla hyvinkin äkkinäistä.

Ennen kuin sijoitat crypto cashback -korttiin, tutki yhtiötä perusteellisesti. Varmista, että olet perillä yhtiön toimintamallista ja tiedät, millä he rahoittavat cashbackisi. Monet, varsinkin uudemmat projektit lupailevat vakavaraisempia kilpailijoitaan parempia etuja -- ole kuitenkin tarkkana, että nämä edut eivät tule sijoituksesi kustannuksella.

Crypto cashback -kortit tuottavat jokaisesta ostoksesta verotuksellisesti merkityksellisen tapahtuman. Mikäli käytät korttia päivittäin, kertyy tapahtumia runsaasti. On hyvä muistaa, että tämä vaikeuttaa huomattavasti veroilmoituksen tekemistä ilman apuvälineitä.

Varmista siis, että ostoksesta saatu cashbackin hyöty on suurempi kuin sen aiheuttama haitta.

Ihmisen käsittelemänä pienet tapahtumat voivat koituvat hyvinkin kalliiksi. Crypto cashback -kortista saatu ilo voikin muuttua nopeasti murheenkryyniksi. Verolaskentatyökalun, kuten Kryptoverotuksen avulla voit kuitenkin minimoida cashback-tapahtumista aiheutuvan vaivan. Tapahtumakohtaiset kustannukset lasketaan senteissä ja aktiivinen käyttö vain alentaa tapahtumakohtaista hintaa.

Esimerkki

Käytät korttia päivittäin yhden vuoden ajan, tapahtumia kertyy 365.

Laskentatyökalujen hinta per tapahtuma:

Kryptoverotus Ilmoittaja 400:

 • 40€ / 365 = 0.11 € / tapahtuma

Koinly HODLER:

 • $99 / 365 = $0.27 / tapahtuma = 0.25 € / tapahtuma

Ihmisen ajankäyttö ilman työkalua*:

 • 365 * 1min = 365min = noin 6h

Esimerkki

Käytät korttia päivittäin kahden vuoden ajan. Lisäksi käytät muita kryptovaluutta palveluita, jotka kerryttävät paljon tapahtumia. Tapahtumia on yhteensä 5,000.

Kryptoverotus Ilmoittaja Rajaton:

 • 95 € / 5000 = 0.02 € / tapahtuma

Koinly PRO:

 • $279 / 5000 = $0.06 / tapahtuma = 0.05 € / tapahtuma

Ihmisen ajankäyttö ilman työkalua*:

 • 5000 * 1min = 5000min = yli 2 työviikkoa
* 1min per tapahtuma on suuntaa antava arvio. Todellinen taakka voi olla reilusti suurempi tai pienempi riippuen tapahtumien monimutkaissuudesta.

Korttityyppi: Visa prepaid-kortti (Debit)

Cashback: 0-5%

Muut edut: Spotify, Netflix, Loungekey, Amazon prime ym.

Nykyiset lukitusvaatimukset ja edut:

Midnight Blue

Vaatimus: Ei vaatimuksia

Crypto.com Midnight Blue kortti.
 • Ei etuja

Ruby Steel

Vaatimus: 350 € edestä CRO lukittuna

Crypto.com Ruby Steel kortti.
 • 1% maksuista takaisin CRO:ssa
 • Spotify 6kk

Royal Indigo & Jade Green

Vaatimus: 3,500 € edestä CRO lukittuna

Crypto.com Royal Indigo ja Jade Green kortit.
 • 2% maksuista takaisin CRO:ssa
 • Spotify & Netflix 6kk
 • Neljä sisäänpääsyä vuodessa lentokenttäloungeihin (Priority pass)

Frosted Rose Gold & Icy White

Vaatimus: 35,000 € edestä CRO lukittuna

Crypto.com Icy White ja Frosted Rose Gold kortit.
 • 3% maksuista takaisin CRO:ssa
 • Spotify & Netflix & Amazon Prime & Expedia 10%
 • Sisäänpääsy lentokenttäloungeihin (Priority pass) +1 vieras
 • Crypto.com Earn lisäpalkkio

Obsidian

Vaatimus: 350,000 € edestä CRO lukittuna

Crypto.com Obsidian kortti.
 • 5% maksuista takaisin CRO:ssa
 • Spotify & Netflix & Amazon Prime & Expedia 10% & Airbnb 10%
 • Sisäänpääsy lentokenttäloungeihin (Priority pass) +1 vieras
 • Crypto.com Earn lisäpalkkio
 • "Yksityislentokone partneri"-ohjelma

Korttityyppi: Mastercard luottokortti

Cashback: 0.5-2%

Muut edut: -

Nexo cashback kortti.

Nykyiset lukitusvaatimukset ja edut:


Base

Vaatimus: Ei vaatimuksia

Nexo base kortti.
 • 0.5% NEXO tai 0.1% BTC

Silver

Vaatimus: 1% salkusta NEXO tokenia

Nexo silver kortti.
 • 0.7% NEXO tai 0.2% BTC

Gold

Vaatimus: 5% salkusta NEXO tokenia

Nexo gold kortti.
 • 1% NEXO tai 0.3% BTC

Platinum

Vaatimus: 10% salkusta NEXO tokenia

Nexo platinum kortti.
 • 2% NEXO tai 0.5% BTC

Korttityyppi: Visa prepaid-kortti (Debit)

Cashback: 0.1-8%

Muut edut: -

Binance cashback kortti.

Nykyiset lukitusvaatimukset ja edut:


Taso
Vaatimus
Cashback
1
0 BNB
0.1%
2
1 BNB
2%
3
10 BNB
3%
4
40 BNB
4%
5
100 BNB
5%
6
250 BNB
6%
7
600 BNB
8%

Kirjoitushetkellä (25.1.2023): 1 BNB = 276€

Korttityyppi: Visa prepaid-kortti (Debit)

Cashback: 3-8%

Muut edut: Spotify, Netflix, Lidl, Shell ja 30+ muuta

Plutus cashback kortti.

Nykyiset lukitusvaatimukset ja edut:

Allaolevat vaatimukset ja edut tulevat voimaan Q4 2023

Plutus yhdistää perinteisen tilausmallin ja kryptolukituksen korttien palkintojärjestelmään. Kuukausitilauksen taso määrittää saadun cashbackin maksimimäärän sekä etujen (á 10€) määrän.

Plutus tasot

Lukitsemalla plutonia pystyt nostamaan cashbackin prosentuaalista määrää, cashback kattoa sekä etujen määrää.

Plutuksen lukitusvaatimukset ovat seuraavat:

Plutus lukitus tasot

Ansaitsemasi kuukausittaiset edut pääset käyttämään seuraavissa palveluissa:

Plutus edut

HUOM Plutus on huomattavasti pienempi peluri kuin muut artikkelissa mainitut palveluntarjoajat. Palkkiot ovat täten suuremmat, mutta niin on myös riskit. On myös hyvä muistaa, että palkkioita voidaan muuttaa lyhyelläkin varoitusajalla. Plutus julkaisi Q4 2023 suuret palkkiomuutokset elokuussa 2023. Crypto.com on myös aikoinaan tehnyt äkillisiä suuria muutoksia.

Cashback- ja crypto cashback -kortit ovat yksi tapa saada takaisin ostoksista, mutta on myös muita vaihtoehtoja. Muutamia muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi:

 1. Kanta-asiakasohjelmat: Monet kaupat ja kauppaketjut tarjoavat asiakkailleen uskollisuusohjelmia, joissa asiakkaat saavat kerättyä pisteitä ostoksistaan ja vaihtaa ne esimerkiksi alennuksiin tai ilmaisiin tuotteisiin.

 2. Alennuskupongit: Monet kaupat, ravintolat ja verkkokaupat tarjoavat asiakkailleen alennuskuponkeja, joita voi käyttää ostoksissa.

Cashback-kortit ovat maksukortteja, joilla asiakkaat voivat saada takaisin ostoksista. Korttia käytettäessä tärkeitä asioita ovat cashback-prosentti, ostoksen kohdentaminen, vuosimaksu, erityisetuudet ja aiheutuvat kulut. Crypto cashback -kortit ovat samanlaisia kuin perinteiset cashback-kortit, mutta takaisinmaksu suoritetaan kryptovaluutassa. Crypto cashback -korttien käytöstä aiheutuvat verotusvaikutukset riippuvat cashbackin ehdoista. Korttien käytön sudenkuoppia ovat vaatimukset, luotettavuus ja lisääntynyt verotuksen taakka.

Voit kuitenkin vähentää taakkaa käyttämällä Kryptoverotusta:

Ladataan...