Miksi Kryptoverotus?

Aloitin kryptosijoittamisen vuonna 2018, ostamalla ensimmäiset bitcoinit (BTC) ja etherit (ETH). Pari vuotta vierähti ja ne istuivat pelkästään lompakossani ja seurailin vähän väliä niiden kurssikehitystä ilman kummempia toimenpiteitä.

Vuoden 2020 alussa tutustuin kuitenkin Crypto.com projektiin ja heidän tarjoamaan visa korttiin, tämä herätti innostuksen jälleen kryptoja kohtaan, sillä huomasin että niillä oikeasti pystyy korvata perinteisen pankin tarjoamia palveluita.

Pian kryptokortin jälken aloin tutustumaan muihin kryptoihin, pörsseihin ja kryptotuotteisiin. Eteen tuli niin steikkaukset, krypton lainaksi antaminen ja vähän myös treidailua. Aloin säännöllisesti kasvattamaan kryptosijoituksiani.

Vuoden 2021 alussa iskikin sitten ahdistus.

"

Näistähän pitää ilmoittaa verottajalle 😰

Aloin miettiä lukuisia pörssejä ja tapahtumia vuoden varrelta. EI HYVÄ. Ja verottaja haluaa nämä kaikki eriteltynä, FIFO:lla ja kaikkee??

Latasin kaikki tapahtumat eri pörsseistä mitä olin käyttäny, ei #?!*& nää on kaikki eri formaatissakin vielä, eikä näistä löydy eurohintoja... arghh.

Okei, ei paniikkia, joku on varmasti ratkaissu tän ongelman. Googlailin ratkaisuja, löysinkin pari kansainvälistä työkalua, mutta seuraavat kysymykset heräsivät:

"

Ymmärtävätkö nämä verottajan ohjeet kun ei edes tarjoa omia ohjeita Suomeksi?

Myös hinnat hirvittivät.

"

Pitäiskö mun maksaa monta sataa euroa vain siksi että verokarhu saisi oman siivunsa?

Päätin ottaa ohjat omiin käsiini ja koodailla oman verolaskurini. Se ei varmastikaan ollut nopein vaihtoehto. Sain kuitenkin veroilmoituksen tehtyä, eikä mun tarvinnut huolehtia veroista taas vuoteen.

2022 kevät saapui, jälleen sama ongelma, olin tutustunut uusiin kryptotuotteisiin, joten vanhat skriptini tarvitsivat päivitystä. Katsastin jälleen verolaskurimarkkinan, ei muutosta.

Lamppu syttyi.

Olen 28-vuotias diplomi-insinööri, yrittäjä ja sijoittaja. Aiemmin työskentelin tietoturva-alalla Data Science -tiimin vetäjänä Suomen nopeiten kasvavassa softakehityslafkassa. Oman uran unelmana on kuitenkin aina ollut yrittäjyys.

Vuosien saatossa palo sijoittamista, säästämistä ja ylipäätään henkilökohtaista varallisuudenhoitoa kohtaan on kasvanut. Uskon vankasti, että kryptot ovat tulleet jäädäkseen ja haluan Kryptoverotus-palvelun avulla kantaa oman korteni tähän kekoon auttamalla suomalaisia kryptosijoittajia.

Robinin avatari.
Ladataan...