Kryptoverotus + Ethereum veroilmoitus

Lompakon osoitteella tuonti
Päivitetty: 8. toukokuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Ethereum-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Ethereum-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Ethereum-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

Ethereum-lohkoketju on julkinen, joten tarvitset vain Ethereum-lompakkosi osoitteen ja Kryptoverotus hoitaa loput!

Tuemme ether-transaktioiden lisäksi seuraavia transaktioita:

  • ERC 20 (Standardi Ethereum-lohkoketjulla toimiville muille kryptovaluutoille, esim. USDT, LINK, SHIB)
  • ERC 721 (NFT standardi)
  • Swapit
  • Liquidity Pool -tapahtumat (RAJALLINEN TUKI)

Miten lataan Ethereum lompakosta tapahtumat Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse Ethereum
  3. Liitä lompakkosi osoite kenttään. Kryptoverotus hakee lohkoketjusta kaikki lompakkosi tapahtumat
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Ethereum?

Ethereum on teknologia sovellusten ja organisaatioiden rakentamiseen, omaisuuden säilyttämiseen sekä asiointiin ja viestintään ilman keskusviranomaisen hallintaa. Ethereum-verkolla on oma kryptovaluutta Ether, jota käytetään maksuvälineenä Ethereum-verkossa. Ether on maailman toiseksi suurin kryptovaluutta. Ethereum-verkostossa operoi myös tuhansia muita kryptovaluuttoja.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...