Crypto.com-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 20. syyskuuta 2023
cryptocom logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Crypto.com-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Crypto.com-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Crypto.com-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

 • Avaa Crypto.com sovellus puhelimellasi
 • Paina alhaalta valikosta Accounts
 • Paina seuraavaksi kelloa oikeassa yläkulmassa

"Navigoi Crypto.com sovelluksessa."

 • Tapahtumahistoriasivu aukeaa, paina vientinappia oikeasta yläkulmasta
 • Varmista että TRANSACTION kohdassa on valittuna Crypto Wallet
  • Fiat Wallet tai Crypto.com Visa Card -tapahtumia ei tarvitse tuoda, sillä kaikki kryptotapahtumat ovat jo mukana Crypto Wallet -raportissa
 • Valitse seuraavaksi aika, jolle haluat tapahtumaraportin. Valitse koko se aika kun olet käyttänyt Crypto.comia. Mikäli sinulla on tapahtumia yli kolmen vuoden ajalta, joudut toistamaan viennin
 • Paina lopuksi Export to CSV

"Crypto.com sovelluksen tapahtumat."

 • Crypto.com luo tapahtumaraportin sinulle. Tapahtumaraportin valmistuttua paina Download ja tallenna tiedosto puhelimelle (muista tallentaa .csv tiedostona) tai vie se suoraan tietokoneelle, josta voit ladata sen Kryptoverotukseen
  • Android käyttäjä: Älä avaa tiedostoa Excelissä, se korruptoi tiedoston. Tuo tiedosto suoraan Kryptoverotukseen.

"Crypto.com sovelluksen tapahtumien lataaminen."

Miten lataan Crypto.com CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Valitse Crypto.com
 2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Crypto.com?

Crypto.com on kattava kryptovaluutta-alusta, jolla on 70 miljoonaa käyttäjää 90:ssä maassa. Crypto.com App puhelinsovelluksen lisäksi Crypto.com tarjoaa Exchange-nimistä pörssialustaa, DeFi lompakkoa sekä NFT markkinapaikkaa.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...