Kryptoverotus + Bitcoin veroilmoitus

Lompakon osoitteella tuonti
Päivitetty: 28. maaliskuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Bitcoin-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Bitcoin-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Bitcoin-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

Bitcoin-lohkoketju on julkinen, joten tarvitset vain Bitcoin lompakkosi osoitteen ja Kryptoverotus hoitaa loput!

Bitcoin integraatiomme tukee tavallisia Bitcoin-siirtoja.

Miten lataan Bitcoin lompakosta tapahtumat Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse Bitcoin
  3. Liitä lompakkosi osoite kenttään. Kryptoverotus hakee lohkoketjusta kaikki lompakkosi tapahtumat
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Bitcoin?

Bitcoin on maailman suurin ja tunnetuin kryptovaluutta. Se perustettiin vuonna 2008 ja lanseerattiin vuonna 2009. Bitcoin toimii hajautetusti ja bitcoineja on 21 miljoonaa kappaletta. Bitcoineja ei voi tehdä lisää, ei edes keskuspankin toimesta. Bitcoin toimii ilman välikäsiä, joten voit lähettää ja vastaanottaa niitä ilman kolmatta osapuolta, kuten pankkia.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...