Arbitrum-verotus 2024

Lompakon osoitteella tuonti
Päivitetty: 5. maaliskuuta 2024
arbitrum logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Arbitrum-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Arbitrum-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Arbitrum-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

Arbitrum-lohkoketju on julkinen, joten tarvitset vain Arbitrum-lompakkosi osoitteen ja Kryptoverotus hoitaa loput!

Tuemme Arbitrum-transaktioiden lisäksi seuraavia transaktioita:

  • ERC 20 (Standardi Ethereum-lohkoketjulla toimiville muille kryptovaluutoille)
  • ERC 721 (NFT standardi)
  • Swapit
  • Liquidity Pool -tapahtumat (RAJALLINEN TUKI)

Miten lataan Arbitrum lompakosta tapahtumat Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Arbitrum
  2. Liitä lompakkosi osoite kenttään. Kryptoverotus hakee lohkoketjusta kaikki lompakkosi tapahtumat
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Arbitrum?

Arbitrum on lohkoketjuteknologia, joka on suunniteltu parantamaan Ethereumin skaalautuvuutta. Se käyttää Optimistic rollup -ratkaisua, joka sallii nopeammat ja edullisemmat tapahtumat verrattuna Ethereumin päälohkoketjuun. Arbitrum mahdollistaa älykkäät sopimukset ja hajautetut sovellukset (dAppit) toimimaan tehokkaammin ilman suurta energiankulutusta. Yhteensopivana Ethereumin kanssa se tarjoaa kehittäjille ja käyttäjille sujuvan siirtymän, säilyttäen samalla Ethereum-ekosysteemin edut. Tämä tekee Arbitrumista houkuttelevan ratkaisun niille, jotka etsivät skaalautuvuutta ja alhaisempia kustannuksia lohkoketjusovelluksille.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...