Avalanche-verotus 2024

Lompakon osoitteella tuonti
Päivitetty: 9. huhtikuuta 2024
avalanche logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Avalanche-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Avalanche-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Avalanche-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

Avalanche-lohkoketju (C-Chain) on julkinen, joten tarvitset vain Avalanche-lompakkosi osoitteen ja Kryptoverotus hoitaa loput!

Tuemme Avalanche-transaktioiden lisäksi seuraavia transaktioita:

  • ERC 20 (Standardi Ethereum-lohkoketjulla toimiville muille kryptovaluutoille)
  • ERC 721 (NFT standardi)
  • Swapit
  • Liquidity Pool -tapahtumat (RAJALLINEN TUKI)

Miten lataan Avalanche lompakosta tapahtumat Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Avalanche
  2. Liitä lompakkosi osoite kenttään. Kryptoverotus hakee lohkoketjusta kaikki lompakkosi tapahtumat
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Avalanche?

Avalanche on hajautettu lohkoketjualusta, joka tarjoaa erittäin nopean ja skaalautuvan ympäristön hajautetuille sovelluksille (dApps) ja rahoituspalveluille. Sen uniikki piirre on Avalanche Consensus Protocol, joka mahdollistaa välittömät tapahtumat ja korkean suorituskyvyn. Avalanchea käytetään toteuttamaan monenlaisia hajautettuja sovelluksia, kuten DeFi-palveluita, äänestyksiä ja tokenisaatiohankkeita, jotka vaativat nopeaa ja luotettavaa lohkoketjuinfrastruktuuria. Avalanche tarjoaa myös joustavan kehitysympäristön ja tukee monia eri kryptovaluuttoja, mikä houkuttelee kehittäjiä ja käyttäjiä hyödyntämään sen nopeutta ja skaalautuvuutta.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...