Binance-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 9. tammikuuta 2024
binance logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Binance-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Binance-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Binance-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

Tapahtumien haku onnistuu ainoastaan tietokoneella

  • Kirjaudu sisään
  • Löydä navigointipaneelin oikeasta yläkulmasta lompakko-ikoni. Siitä aukeaa alavalikko josta löydät Transaction History, klikkaa siitä

Kuva näyttää mistä löydät Binancesta kryptotapahtumat verotukseen.

  • Paina vienti-ikonia oikeasta yläkulmasta ja valitse Export Transaction Records
  • Valitse aikaikkunaksi Custom, jonka jälkeen pääset valitsemaan päivämäärät viennille. Kun olet valinnut aikaikkunan, paina Continue
  • Klikkaa lopuksi Generate

Kuva näyttää miten lataat Binancesta verotukseen tarvittavat tapahtumat.

Binance on nyt rekisteröinyt aikomuksesi viedä kryptotapahtumat ja tuottaa sinulle raportin hetken kuluttua. Palaa hetken päästä tähän Export Transaction Records näkymään lataamaan valmiit tiedostot.

Binancesta lataamasi tiedosto tulee pakatussa .zip-muodossa. Pura zip kansio ja tuo sen sisältämä .csv tiedosto.

Windows-koneella voit avata kansion ja tuoda sen sisältämän tiedoston. Macilla purat kansion suoraan tuplaklikkauksella.

Mikäli sinulla on tapahtumia useammalta vuodelta, joudut toistamaan viennin, sillä Binance rajoittaa viennit vuoden pituisiksi.

Miten lataan Binance CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Binance
  2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Binance?

Binance on maailman suurin kryptopörssi niin kävijämäärän kuin valuuttavaihtojen määrässä mitattuna. Binance tarjoaa muun muassa kryptojen vaihtoa, johdannaisinstrumentteja, korkotilejä ja maksukortteja.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...