Kryptoverotus + Binance veroilmoitus

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 10. toukokuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Binance-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Binance-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Binance-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

  • Kirjaudu sisään
  • Löydä navigointipaneelin oikeasta yläkulmasta Wallet kohta. Siitä aukeaa alavalikko josta löydät Transaction History kohdan, klikkaa siitä

Kuva näyttää mistä löydät Binancesta kryptotapahtumat.

  • Paina Export Transaction Records oikeasta yläkulmasta. Uusi ikkuna avautuu, josta pääset valitsemaan aikaikkunasi
  • Valitse aikaikkunaksi Custom, jonka jälkeen pääset valitsemaan päivämäärät viennille. Kun olet valinnut aikaikkunan, paina Continue
  • Klikkaa lopuksi Generate

Kuva näyttää miten viet Binancesta verotettavat tapahtumat.

Binance on nyt rekisteröinyt aikomuksesi viedä kryptotapahtumat ja tuottaa sinulle raportin hetken kuluttua. Palaa hetken päästä tähän Export Transaction Records näkymään lataamaan valmiit tiedostot.

Binancesta lataamasi tiedosto tulee pakatussa .tar.gz-muodossa. Voit ladata tämän suoraan Kryptoverotukseen.

Vaihtoehtoisesti käytä Windows-koneella esim. 7-zip ohjelmaa purkaaksesi pakattu CSV-tiedosto. Macilla purat tiedoston suoraan tuplaklikkauksella.

Mikäli sinulla on tapahtumia useammalta vuodelta, joudut toistamaan viennin, sillä Binance rajoittaa viennit vuoden pituisiksi.

Miten lataan Binance CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse Binance
  3. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Binance?

Binance on maailman suurin kryptopörssi niin kävijämäärän kuin valuuttavaihtojen määrässä mitattuna. Binance tarjoaa muun muassa kryptojen vaihtoa, johdannaisinstrumentteja, korkotilejä ja maksukortteja.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...