Bitfinex-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 20. syyskuuta 2023
bitfinex logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Bitfinex-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Bitfinex-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Bitfinex-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

  • Kirjaudu sisään Bitfinexiin

  • Navigoi Reports osioon, tai mene suoraan report.bitfinex.com

  • Reports-palvelussa, valitse sivupalkista My Historyn alta Ledgers

  • Valitse ajanjakso, joka kattaa koko Bitfinex historiasi ja paina Confirm

  • Klikkaa oikeasta yläkulmasta Export-nappia

Bitfinex kryptovaluutta-veroraportin hakeminen

  • Varmista, että "Data to Export" on Ledgers ja "Date Format" on DD-MM-YY

Bitfinex kryptovaluutta-veroraportin lataaminen

Miten lataan Bitfinex CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Bitfinex
  2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Bitfinex?

Bitfinex perustettiin vuonna 2012 ja on yksi vanhimmista kryptovaluutta-alustoista. Bitfinexillä voi käydä kauppaa yli 200:lla kryptovaluutalla. Bitfinex on tunnettu alhaisista kuluista ja laajasta tuotevalikoimasta.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...