Kryptoverotus + Bitfinex veroilmoitus

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 20. syyskuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Bitfinex-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Bitfinex-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Bitfinex-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

  • Kirjaudu sisään Bitfinexiin

  • Navigoi Reports osioon, tai mene suoraan report.bitfinex.com

  • Reports-palvelussa, valitse sivupalkista My Historyn alta Ledgers

  • Valitse ajanjakso, joka kattaa koko Bitfinex historiasi ja paina Confirm

  • Klikkaa oikeasta yläkulmasta Export-nappia

Bitfinex kryptovaluutta-veroraportin hakeminen

  • Varmista, että "Data to Export" on Ledgers ja "Date Format" on DD-MM-YY

Bitfinex kryptovaluutta-veroraportin lataaminen

Miten lataan Bitfinex CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse Bitfinex
  3. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Bitfinex?

Bitfinex perustettiin vuonna 2012 ja on yksi vanhimmista kryptovaluutta-alustoista. Bitfinexillä voi käydä kauppaa yli 200:lla kryptovaluutalla. Bitfinex on tunnettu alhaisista kuluista ja laajasta tuotevalikoimasta.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...