Bitpanda-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 3. helmikuuta 2023
bitpanda logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Bitpanda-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Bitpanda-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Bitpanda-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

 • Kirjaudu sisään Bitpandaan osoitteessa account.bitpanda.com/login
 • Klikkaa oikeasta yläkulmasta käyttäjätili-ikonia
 • Valitse avautuvasta valikosta History siirtyäksesi tapahtumahistoria-sivulle

"Bitpanda tapahtumasivulle navigointi."

 • Tapahtumahistoria-sivulla, valitse ensimmäiseksi Cryptocurrency-välilehti
 • Paina seuraavaksi Export-nappia välilehden oikeassa yläkulmassa
 • Klikkaa valikosta Transaction history

"Bitpanda kryptovaluutta-tapahtumien vienti."

 • Keskelle ruutua avautuu ponnahdusikkuna, valitse Generate CSV
 • Bitpanda valmistaa sinulle kryptovaluutta-tapahtumaraportin. Saat sähköpostiviestin, kun raportti on valmis. Voit myös odottaa raportin valmistumista sivuilla.
 • Kun raportti on valmis, ponnahdusikkunaan ilmestyy latauslinkki. Lataa CSV tiedosto painamalla linkkiä.

"Bitpanda lataa kryptovaluutta-tapahtumat."

Miten lataan Bitpanda CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Valitse Bitpanda
 2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Bitpanda?

Bitpanda perustettiin Wienissä vuonna 2014 tavoitteena tehdä sijoittaminen helpoksi kaikille. Alusta asti yhtiön tavoitteena on ollut uudistaa sijoittamista tarjoamalla yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä rahoitusratkaisuja. Nyt 8 vuoden jälkeen ja yli 730 työntekijän ja 4 miljoonan käyttäjän yhteisöllä se on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista fintech-yhtiöistä. Bitpandan käyttäjäystävällinen ja monipuolinen alusta mahdollistaa sijoittamisen haluamiin osakkeisiin, kryptovaluuttoihin sekä metalleihin minkä tahansa rahamäärän kanssa.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...