Kryptoverotus + Bitpanda veroilmoitus

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 3. helmikuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Bitpanda-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Bitpanda-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Bitpanda-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

 • Kirjaudu sisään Bitpandaan osoitteessa account.bitpanda.com/login
 • Klikkaa oikeasta yläkulmasta käyttäjätili-ikonia
 • Valitse avautuvasta valikosta History siirtyäksesi tapahtumahistoria-sivulle

"Bitpanda tapahtumasivulle navigointi."

 • Tapahtumahistoria-sivulla, valitse ensimmäiseksi Cryptocurrency-välilehti
 • Paina seuraavaksi Export-nappia välilehden oikeassa yläkulmassa
 • Klikkaa valikosta Transaction history

"Bitpanda kryptovaluutta-tapahtumien vienti."

 • Keskelle ruutua avautuu ponnahdusikkuna, valitse Generate CSV
 • Bitpanda valmistaa sinulle kryptovaluutta-tapahtumaraportin. Saat sähköpostiviestin, kun raportti on valmis. Voit myös odottaa raportin valmistumista sivuilla.
 • Kun raportti on valmis, ponnahdusikkunaan ilmestyy latauslinkki. Lataa CSV tiedosto painamalla linkkiä.

"Bitpanda lataa kryptovaluutta-tapahtumat."

Miten lataan Bitpanda CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
 2. Valitse Bitpanda
 3. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Bitpanda?

Bitpanda perustettiin Wienissä vuonna 2014 tavoitteena tehdä sijoittaminen helpoksi kaikille. Alusta asti yhtiön tavoitteena on ollut uudistaa sijoittamista tarjoamalla yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä rahoitusratkaisuja. Nyt 8 vuoden jälkeen ja yli 730 työntekijän ja 4 miljoonan käyttäjän yhteisöllä se on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista fintech-yhtiöistä. Bitpandan käyttäjäystävällinen ja monipuolinen alusta mahdollistaa sijoittamisen haluamiin osakkeisiin, kryptovaluuttoihin sekä metalleihin minkä tahansa rahamäärän kanssa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...