Bitrue-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 8. tammikuuta 2024
bitrue logo
kv logo

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Bitrue-kryptotapahtumat Bitrue-verotusta varten. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotuksen avulla.

Onko Bitrue-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Bitrue-tapahtumat ovat huomioitava verotuksessa. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

 • Kirjaudu Bitrueen
 • Valitse ylänavigaatiosta okealta Assets ja avautuvasta valikosta Overview
 • Valitse Export Transaction History ylä-oikealta
 • Valitse vientivalikosta ajanjaksoksi Customized ja valitse aikaikkuna viennille, max vuosi kerrallaan
  • Mikäli sinulla on tapahtumia pidemmältä ajalta, toista vienti kunnes koko Bitrue historia on haettu
 • Varmista, että Account ja Coin Type -kohdissa on valittuna All
 • Klikkaa lopuksi Generate

Bitrue tapahtumahistorian haku

HUOM! Bitruen tapahtumaraportti ei sisällä futuurikauppoja.

Miten lataan Bitrue CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Valitse Bitrue
 2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Bitrue?

Bitruen perusti ryhmä lohkoketjuintoilijoita. He halusivat tarjota kattavaa rahoituspalvelua tulevaisuuden valuutoille. Bitrue pyrkii olemaan turvallisempi, nopeampi ja helpompi käyttää kuin kilpailijansa. Bitruella voit mm. sijoittaa, treidata, steikata tai lainata kryptovaluuttaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...