Bitstamp-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 28. helmikuuta 2023
bitstamp logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Bitstamp-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Bitstamp-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Bitstamp-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

  • Kirjaudu sisään Bitstampiin ja suuntaa Dashboard sivulle: https://bitstamp.net/dashboard

  • Vieritä sivua alas, kunnes näet Your activity -kohdan, klikkaa View nappia Transaction History -laatikon sisällä

"Bitstamp transaction history -navigointi."

  • Transaction History -sivulla paina Open export options -nappia

  • Klikkaa Alternative exports -kohdasta Export All -nappia

"Bitstamp export all transactions -nappi."

Miten lataan Bitstamp CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Bitstamp
  2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Bitstamp?

Bitstamp on eurooppalainen kryptovaluuttojen kauppapaikka. Bitstamp operoi maailmanlaajuisesti ja heillä on yli 4 miljoonaa käyttäjä ja noin 600 työntekijää. Bitstampin keskeisiin arvoihin kuuluu turvallisuus ja he kertovatkin olevansa yksi säädellyimmistä kryptopörsseistä maailmassa.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...