Kryptoverotus + Bitstamp veroilmoitus

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 28. helmikuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Bitstamp-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Bitstamp-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Bitstamp-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

  • Kirjaudu sisään Bitstampiin ja suuntaa Dashboard sivulle: https://bitstamp.net/dashboard

  • Vieritä sivua alas, kunnes näet Your activity -kohdan, klikkaa View nappia Transaction History -laatikon sisällä

"Bitstamp transaction history -navigointi."

  • Transaction History -sivulla paina Open export options -nappia

  • Klikkaa Alternative exports -kohdasta Export All -nappia

"Bitstamp export all transactions -nappi."

Miten lataan Bitstamp CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse Bitstamp
  3. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Bitstamp?

Bitstamp on eurooppalainen kryptovaluuttojen kauppapaikka. Bitstamp operoi maailmanlaajuisesti ja heillä on yli 4 miljoonaa käyttäjä ja noin 600 työntekijää. Bitstampin keskeisiin arvoihin kuuluu turvallisuus ja he kertovatkin olevansa yksi säädellyimmistä kryptopörsseistä maailmassa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...