Kryptoverotus + BlockFi veroilmoitus

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 16. maaliskuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat BlockFi-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko BlockFi-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös BlockFi-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

  • Kirjaudu sisään
  • Vieritä sivun loppuun, josta löydät tapahtumataulukon
  • Taulukon oikeassa yläreunassa on latausikonilla varustettu nappi, klikkaa nappia

Lataa BlockFi tapahtumahistoria.

Miten lataan BlockFi CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse BlockFi
  3. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on BlockFi?

BlockFi tarjoaa kryptovaluuttaan perustuvia lainapalveluita ja sijoitustuotteita yksityishenkilöille ja instituutioille. Yrityksen avulla käyttäjät voivat tallettaa kryptovaluuttaa ja ansaita korkoa sijoituksilleen, sekä hakea lainaa käyttäen kryptovaluuttaa vakuutena. BlockFi on perustettu vuonna 2017 ja sillä on pääkonttori New Yorkissa. FTX:n kaatumisen seurauksena, BlockFi on hakenut yrityssaneerausta 28. marraskuuta 2022.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...