BlockFi-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 16. maaliskuuta 2023
blockfi logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi BlockFi-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten BlockFi-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös BlockFi-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

  • Kirjaudu sisään
  • Vieritä sivun loppuun, josta löydät tapahtumataulukon
  • Taulukon oikeassa yläreunassa on latausikonilla varustettu nappi, klikkaa nappia

Lataa BlockFi tapahtumahistoria.

Miten lataan BlockFi CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Valitse BlockFi
  2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on BlockFi?

BlockFi tarjoaa kryptovaluuttaan perustuvia lainapalveluita ja sijoitustuotteita yksityishenkilöille ja instituutioille. Yrityksen avulla käyttäjät voivat tallettaa kryptovaluuttaa ja ansaita korkoa sijoituksilleen, sekä hakea lainaa käyttäen kryptovaluuttaa vakuutena. BlockFi on perustettu vuonna 2017 ja sillä on pääkonttori New Yorkissa. FTX:n kaatumisen seurauksena, BlockFi on hakenut yrityssaneerausta 28. marraskuuta 2022.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...