BNB Chain -verotus 2024

Lompakon osoitteella tuonti
Päivitetty: 8. toukokuuta 2023
bsc logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi BNB Chain -verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten BNB Chain -verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös BNB Chain -tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

BNB Chain -lohkoketju on julkinen, joten tarvitset vain BNB Chain -lompakkosi osoitteen ja Kryptoverotus hoitaa loput!

Tuemme BNB-transaktioiden lisäksi seuraavia transaktioita:

  • BEP 20 (Standardi BNB Chain -lohkoketjulla toimiville muille kryptovaluutoille, esim. USDT, DOGE, DOT)
  • BEP 721 (NFT standardi)
  • Swapit
  • Liquidity Pool -tapahtumat (RAJALLINEN TUKI)

Miten lataan BNB Chain lompakosta tapahtumat Kryptoverotukseen?

  1. Valitse BNB Chain
  2. Liitä lompakkosi osoite kenttään. Kryptoverotus hakee lohkoketjusta kaikki lompakkosi tapahtumat
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on BNB Chain?

BNB Chain koostuu BNB Beacon Chainistä (aiempi Binance Chain) ja Binance Smart Chainistä (BSC). BNB Chain on julkinen lohkoketju, joka on kehitetty Binance-kryptovaluuttapörssin toimesta. Se käyttää BNB (Binance Coin) -kryptovaluuttaa sen polttoaineena, mikä tarkoittaa että käyttäjien on käytettävä BNB:tä, kun he tekevät tapahtumia BNB-ketjussa. BNB Chain on myös yhteensopiva Ethereum-verkon kanssa, mikä tarkoittaa että Ethereum-pohjaisia DAppseja voidaan helposti siirtää BNB-ketjuun.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...