Bybit-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 18. syyskuuta 2023
bybit logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Bybit-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Bybit-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Bybit-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

  • Kirjaudu sisään Bybitiin
  • Siirry Export Account Statement -sivulle -> bybit.com/user/assets/exportStatment
  • Valitse Account Change Details
  • Valitse aikaikkuna viennille, voit yhdellä kerralla viedä max. 1 vuoden tapahtumat. Toista vienti kunnes sinulla on koko tapahtumahistoria.
  • Paina Export-nappia

Bybit kryptovaluutta veroraportin haku.

Miten lataan Bybit CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Bybit
  2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Bybit?

Bybit on maailmanlaajuisesti tunnustettu kryptovaluuttapörssi, jolla on yli 15 miljoonaa käyttäjää yli 160:ssa maassa. Bybit tarjoaa käyttäjilleen helppokäyttöisen ja turvallisen alustan kryptovaluuttojen kaupankäyntiin. Tämä innovatiivinen alusta mahdollistaa bitcoinin, Ethereumin ja 270 muun suositun kryptovaluutan kaupan. Bybitin avulla voit myös käydä johdannaiskauppaa.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...