Celsius-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 14. tammikuuta 2023
celsius logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Celsius-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Celsius-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Celsius-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

  • Kirjaudu sisään Celsiukseen celsius.network

  • Varmista, että olet Portfolio-välilehdessä. Vieritä sivu alas asti ja valitse oikeasta alareunasta View All Transactions

"Katsastele tapahtumiasi Celsiuksessa."

  • Kelaa Transactions sivu loppuun saakka ja valitse Export as CSV

"Lataa tapahtumasi Celsiuksesta."

  • Celsius lähettää sinulle sähköpostiviestin, josta saat ladattua tapahtumahistoriasi

Miten lataan Celsius CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Celsius
  2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Celsius?

Celsius on vuonna 2017 perustettu amerikkalainen kryptovaluuttojen lainapaikka. Celsius ajautui konkurssiin keväällä 2022. Celsiuksessa olleet varat ovat jäädytetty, eikä niiden lopullista kohtaloa vielä tiedetä. Celsiuksessa pitämäsi varat ovat kuitenkin yhä veronalaisia.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...