Kryptoverotus + Coinbase veroilmoitus

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 14. tammikuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Coinbase-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Coinbase-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Coinbase-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

"Coinbase tapahtumaraportin lataus."

  • Valitse sivupalkista Statements

  • Seuraavaksi varmista, että olet valinnut Asset kohdassa All assets, Transaction type kohdassa All transactions ja Date kohdassa All time

  • Valitse formaatiksi CSV

  • Paina lopuksi Generate nappia. Coinbase valmistaa sinulle nyt tapahtumaraportin. Älä poistu sivustolta ennenkuin raportti on valmistunut

Miten lataan Coinbase CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse Coinbase
  3. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Coinbase?

Coinbase on julkinen yhdysvaltalainen osakeyhtiö. Coinbase aloitti toimintansa 2012 ja on yksi suurimmista kryptopörsseistä. Käyttäjiä Coinbasella on yli 108 miljoonaa, se toimii yli sadassa maassa ja hallinnoi yli sadan miljardin varallisuutta.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...