Coinbase-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 3. huhtikuuta 2024
coinbase logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Coinbase-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Coinbase-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Coinbase-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

"Coinbase tapahtumaraportin lataus."

  • Valitse sivupalkista Statements

  • Seuraavaksi varmista, että olet valinnut Asset kohdassa All assets, Transaction type kohdassa All transactions ja Date kohdassa All time

  • Valitse formaatiksi CSV

  • Paina lopuksi Generate nappia. Coinbase valmistaa sinulle nyt tapahtumaraportin. Älä poistu sivustolta ennenkuin raportti on valmistunut

Coinbase ei tarjoa täydellistä tapahtumahistoriaa Advanced trading -tapahtumista.

Coinbasen raportista puuttuu noteerausvaluutan määrä (quote currency).

Esim. BTC-ETH treidiparissa Coinbase raportoi ainoastaan treidatun BTC:n määrän.

Olemme ilmoittaneet puutteesta Coinbaselle ja he ovat luvanneet korjata asian, mutta he eivät ole antaneet mitään arviota korjaukselle.

Puuttuvat tiedot on lisättävä manuaalisesti, kunnes ongelma on korjattu.

Pyydämme olemaan Coinbaseen yhteydessä puutteesta, jolloin he ymmärtävät ongelman kiireellisyyden.

Miten lataan Coinbase CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Coinbase
  2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Coinbase?

Coinbase on julkinen yhdysvaltalainen osakeyhtiö. Coinbase aloitti toimintansa 2012 ja on yksi suurimmista kryptopörsseistä. Käyttäjiä Coinbasella on yli 108 miljoonaa, se toimii yli sadassa maassa ja hallinnoi yli sadan miljardin varallisuutta.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...