Coinbase Pro -verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 20. syyskuuta 2023
coinbase-pro logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Coinbase Pro -verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Coinbase Pro -verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Coinbase Pro -tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

 • Kirjaudu sisään Coinbase Pro -tilillesi
 • Klikkaa oikeassa ylkulmassa olevaa käyttäjätili-nappia ja valitse avautuvasta valikosta Statements
 • Valitse oikealla olevasta GENERATE valikosta raportin tyypiksi Account
  • Account raportti sisältää niin treidit, kuin tilin siirrot
 • Varmista että Account kentässä on valittuna All Accounts
 • Valitse alkupäivämääräksi (Start Date) Coinbase Pro -historiasi ensimmäinen päivä
 • Kun olet valmis, paina GENERATE REPORT -nappia

Coinbase Pro on lopettanut toiminnan ja jäljellä olevat varat on automaattisesti siirretty Coinbase-tilille. Siirto on joissain tapauksissa merkitty puutteellisesti. Tarkista huolellisesti, että siirto on merkitty niin Coinbase Pro:n ja Coinbasen tilitietoihisi.

Miten lataan Coinbase Pro CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Valitse Coinbase Pro
 2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Coinbase Pro?

Coinbase on julkinen yhdysvaltalainen osakeyhtiö. Coinbase aloitti toimintansa 2012 ja on yksi suurimmista kryptopörsseistä. Käyttäjiä Coinbasella on yli 108 miljoonaa, se toimii yli sadassa maassa ja hallinnoi yli sadan miljardin varallisuutta.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...