Kryptoverotus + Coinbase Pro veroilmoitus

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 20. syyskuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Coinbase Pro-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Coinbase Pro-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Coinbase Pro-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

 • Kirjaudu sisään Coinbase Pro -tilillesi
 • Klikkaa oikeassa ylkulmassa olevaa käyttäjätili-nappia ja valitse avautuvasta valikosta Statements
 • Valitse oikealla olevasta GENERATE valikosta raportin tyypiksi Account
  • Account raportti sisältää niin treidit, kuin tilin siirrot
 • Varmista että Account kentässä on valittuna All Accounts
 • Valitse alkupäivämääräksi (Start Date) Coinbase Pro -historiasi ensimmäinen päivä
 • Kun olet valmis, paina GENERATE REPORT -nappia

Coinbase Pro on lopettanut toiminnan ja jäljellä olevat varat on automaattisesti siirretty Coinbase-tilille. Siirto on joissain tapauksissa merkitty puutteellisesti. Tarkista huolellisesti, että siirto on merkitty niin Coinbase Pro:n ja Coinbasen tilitietoihisi.

Miten lataan Coinbase Pro CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
 2. Valitse Coinbase Pro
 3. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Coinbase Pro?

Coinbase on julkinen yhdysvaltalainen osakeyhtiö. Coinbase aloitti toimintansa 2012 ja on yksi suurimmista kryptopörsseistä. Käyttäjiä Coinbasella on yli 108 miljoonaa, se toimii yli sadassa maassa ja hallinnoi yli sadan miljardin varallisuutta.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...