Coinbase Wallet -verotus 2024

Päivitetty: 17. tammikuuta 2024
coinbase-wallet logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Coinbase Wallet -verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Coinbase Wallet -verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Coinbase Wallet -tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

  • Avaa Coinbase Wallet -sovellus puhelimellasi
  • Paina Receive
  • Valitse valuutta, jota olet käyttänyt
  • Valitse lohkoketju, josta tapahtumat haetaan
  • Kopioi lompakon osoite ja liitä se Kryptoverotukseen

Toista jokaiselle lohkoketjulle, jota olet käyttänyt.

Kunkin lohkoketjuintegraation mahdolliset rajoitukset löytyvät niiden omissa ohjeissa.

Mikä on Coinbase Wallet?

Coinbase Wallet on itsehallinnollinen kryptovaluuttalompakko, antaen sinulle hallinnan kryptovaluuttasi, avaintesi ja tietojesi yli. Liitä Coinbase-tilisi Coinbase-lompakkoosi helpottaaksesi kryptovaluuttasi käyttöä.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...