Coinbase Wallet -verotus 2024

Päivitetty: 17. tammikuuta 2024
coinbase-wallet logo
kv logo

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Coinbase Wallet-kryptotapahtumat Coinbase Wallet -verotusta varten. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotuksen avulla.

Onko Coinbase Wallet-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Coinbase Wallet -tapahtumat ovat huomioitava verotuksessa. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

  • Avaa Coinbase Wallet -sovellus puhelimellasi
  • Paina Receive
  • Valitse valuutta, jota olet käyttänyt
  • Valitse lohkoketju, josta tapahtumat haetaan
  • Kopioi lompakon osoite ja liitä se Kryptoverotukseen

Toista jokaiselle lohkoketjulle, jota olet käyttänyt.

Kunkin lohkoketjuintegraation mahdolliset rajoitukset löytyvät niiden omissa ohjeissa.

Mikä on Coinbase Wallet?

Coinbase Wallet on itsehallinnollinen kryptovaluuttalompakko, antaen sinulle hallinnan kryptovaluuttasi, avaintesi ja tietojesi yli. Liitä Coinbase-tilisi Coinbase-lompakkoosi helpottaaksesi kryptovaluuttasi käyttöä.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...