Kryptoverotus + Coinmotion veroilmoitus

XLS-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 14. tammikuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Coinmotion-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Coinmotion-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Coinmotion-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

  • Kirjaudu sisään Coinmotioniin

  • Klikkaa käyttäjäkuvaketta oikeasta yläkulmasta ja valtse Raportointi

    • Varmista samalla, että käyttökielesi on Suomi. Voit muuttaa tätä sivun oikeasta yläkulmasta

Coinmotionin raportointisivulle navigointi.

  • Vieritä sivun loppuun, josta löydät Tapahtumaraportti osion

  • Klikkaa Lataa tapahtumaraportti painiketta. Coinmotion vie automaattisesti koko tapahtumahistoriasi .xls tiedostona

Coinmotion tapahtumien lataaminen raportointi-sivulta.

Miten lataan Coinmotion excelin Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse Coinmotion
  3. Pudota lataamasi excel-tiedosto Kryptoverotukseen
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Coinmotion?

Coinmotion on vuonna 2012 perustettu suomalainen kryptopörssi, jossa pystyt sijoittamaan kryptovaluuttoihin turvallisesti ja luotettavasti. Coinmotion on sertifioitu ja säännelty Finanssivalvonnan myöntämällä maksulaitostoimiluvalla. Coinmotionissa voit kuukausisäästää, pitää kryptosi korkotilillä, vaihtaa kryptoja sekä käyttää krypojesi tuottoja maksukortilla.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...