Kryptoverotus + Crypto.com Defi Wallet veroilmoitus

Päivitetty: 4. toukokuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Crypto.com Defi Wallet-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Crypto.com Defi Wallet-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Crypto.com Defi Wallet-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

  • Avaa Crypto.com DeFi Wallet sovellus puhelimellasi
  • Paina Receive
  • Valitse valuutta, jota olet käyttänyt
  • Valitse lohkoketju, josta tapahtumat haetaan
  • Kopioi lompakon osoite QR-koodin alapuolelta ja liitä se Kryptoverotukseen

Toista jokaiselle lohkoketjulle, jota olet käyttänyt.

Kunkin lohkoketjuintegraation mahdolliset rajoitukset löytyvät niiden omissa ohjeissa.

Mikä on Crypto.com Defi Wallet?

Crypto.com DeFi Wallet on mobiililompakko, joka on suunniteltu tarjoamaan käyttäjille helpon ja turvallisen tavan hallita kryptovaluuttojaan ja osallistua hajautettujen rahoituspalveluiden (DeFi) käyttöön.

DeFi Walletin avulla käyttäjät voivat käyttää erilaisia hajautettuja sovelluksia (DApps) suoraan lompakostaan, kuten lainapalveluita, likviditeetin tarjoamista ja automatisoitua markkinatakausta (AMM). Lompakon käyttöliittymä on suunniteltu selkeäksi ja helppokäyttöiseksi, jotta käyttäjät voivat navigoida DeFi-maailmassa helposti.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...