eToro-verotus 2024

XLS-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 5. toukokuuta 2023
etoro logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi eToro-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten eToro-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös eToro-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

Huom! eToro Money crypto wallet -tapahtumat eivät sisälly raporttiin, tuo eToro Money -tapahtumat täältä.

 • Kirjaudu sisään eToroon
 • Valitse Settings sivupalkista
  • tai Asetukset mikäli sinulla on käyttöliittymä Suomeksi. Haluamme raportin Englanniksi, joten vaihda käyttöliittymän kieli Englanniksi kohdasta YLEINEN. Voit vaihtaa sen takaisin samasta paikasta, kun olet ladannut raportin.
 • Valitse Account

Navigoi eToron käyttäjäsivuille.

 • Löydä Account Statement Documents-kohdan alta ja klikkaa View

Navigoi Account Statement sivustolle.

 • Valitse Select Dates valikosta Custom ja valitse raportin pituudeksi koko eToro-historiasi
 • Paina Create

Valitse eToro tapahtumaraportin ajankohta.

 • Klikkaa lopuksi xls-kuvaketta oikeassa yläkulmassa ladataksesi raportin koneellesi

Lataa eToro tapahtumaraportti.

Miten lataan eToro excelin Kryptoverotukseen?

 1. Valitse eToro
 2. Pudota lataamasi excel-tiedosto Kryptoverotukseen
 3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on eToro?

eToro on sosiaalinen kaupankäyntialusta, joka mahdollistaa käyttäjille osallistumisen globaaleihin rahoitusmarkkinoihin, kuten osakkeisiin, valuuttoihin, raaka-aineisiin ja kryptovaluuttoihin. Se on suunniteltu helpoksi käyttää ja tarjoaa käyttäjilleen erilaisia työkaluja, kuten kaavioita, markkinatietoja ja riskinhallintavaihtoehtoja. eToro on myös tunnettu sosiaalisesta kaupankäynnistä, joka mahdollistaa käyttäjille seurata ja kopioida muiden menestyneiden kauppiaiden kaupankäyntistrategioita. eToro perustettiin vuonna 2007 ja sillä on tänä päivänä yli 30 miljoonaa käyttäjää.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...