eToro Money -verotus 2024

Päivitetty: 17. tammikuuta 2024
etoro-money logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi eToro Money -verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten eToro Money -verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös eToro Money -tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

  • Avaa eToro Money -sovellus
  • Paina Krypto-ikonia näytön alareunassa
  • Valitse se valuutta, jonka tapahtumahistorian haluat tuoda
  • Paina Receive
  • Paina Copy-nappia ja liitä osoite Kryptoverotukseen

Toista jokaiselle lohkoketjulle/valuutalle, jota olet käyttänyt.

Kunkin lohkoketjuintegraation mahdolliset rajoitukset löytyvät niiden omissa ohjeissa.

Mikä on eToro Money?

eToron Money-kryptovaluuttalompakko on eToron helppokäyttöinen, monikryptovaluuttainen ja turvallinen digitaalinen lompakko. Säilytä ja siirrä kryptovaluuttaa helposti ja yksinkertaisesti lompakossa.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...