Kryptoverotus + Exodus veroilmoitus

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 4. toukokuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Exodus-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Exodus-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Exodus-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

Puhelimella

 • Avaa Exodus sovellus puhelimellasi
 • Paina Profiili-kuvaketta
 • Valitse Settings
 • Vieritä alas ja paina Export Transaction History
 • Jos sinulla on monta salkkua, valitse salkku, jonka tapahtumat haluat viedä
 • Varmista, että All types ja All assets ovat valittuna
 • Paina Generate CSV -nappia

Tietokoneella

 • Avaa Exodus Desktop -sovellus
 • Paina Historia-ikonia
 • Jos sinulla on monta salkkua, valitse salkku, jonka tapahtumat haluat viedä
 • Varmista, että All types ja All assets ovat valittuna
 • Paina ...-nappia oikealla ylhäällä
 • Valitse Export All Transactions

Exoduksen omat ohjeet kuvilla täältä.

Miten lataan Exodus CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
 2. Valitse Exodus
 3. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Exodus?

Exodus Wallet on kryptovaluutan lompakko-ohjelmisto, joka on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja turvalliseksi. Exodus Walletin avulla käyttäjät voivat säilyttää, hallita ja vaihtaa erilaisia kryptovaluuttoja yhdessä paikassa. Exodus Wallet tukee useita eri kryptovaluuttoja, mukaan lukien bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin ja monet muut. Lompakko sisältää myös sisäänrakennetun kaupankäyntiominaisuuden, jonka avulla käyttäjät voivat vaihtaa kryptovaluuttoja suoraan lompakostaan ilman tarvetta siirtää varoja pois lompakosta. Exodus Wallet on saatavilla useille eri alustoille, mukaan lukien Windows, Mac, Linux, iOS ja Android. Lompakko on yksityinen ja turvallinen, ja siinä on käyttäjän yksityisyyttä suojaavia ominaisuuksia.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...