Exodus-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 20. maaliskuuta 2024
exodus logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Exodus-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Exodus-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Exodus-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

HUOM Mikäli sinulla on monta Exodus-lompakkoa, valitse niille yksilöivät nimet Exoduksessa, jotta ne voidaan tunnistaa eri lompakoiksi.

Puhelimella

 • Avaa Exodus sovellus puhelimellasi
 • Paina Profiili-kuvaketta
 • Valitse Settings
 • Vieritä alas ja paina Export Transaction History
 • Jos sinulla on monta salkkua, valitse salkku, jonka tapahtumat haluat viedä
 • Varmista, että All types ja All assets ovat valittuna
 • Paina Generate CSV -nappia

Tietokoneella

 • Avaa Exodus Desktop -sovellus
 • Paina Historia-ikonia
 • Jos sinulla on monta salkkua, valitse salkku, jonka tapahtumat haluat viedä
 • Varmista, että All types ja All assets ovat valittuna
 • Paina ...-nappia oikealla ylhäällä
 • Valitse Export All Transactions

Exoduksen omat ohjeet kuvilla täältä.

Miten lataan Exodus CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Valitse Exodus
 2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Exodus?

Exodus Wallet on kryptovaluutan lompakko-ohjelmisto, joka on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja turvalliseksi. Exodus Walletin avulla käyttäjät voivat säilyttää, hallita ja vaihtaa erilaisia kryptovaluuttoja yhdessä paikassa. Exodus Wallet tukee useita eri kryptovaluuttoja, mukaan lukien bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin ja monet muut. Lompakko sisältää myös sisäänrakennetun kaupankäyntiominaisuuden, jonka avulla käyttäjät voivat vaihtaa kryptovaluuttoja suoraan lompakostaan ilman tarvetta siirtää varoja pois lompakosta. Exodus Wallet on saatavilla useille eri alustoille, mukaan lukien Windows, Mac, Linux, iOS ja Android. Lompakko on yksityinen ja turvallinen, ja siinä on käyttäjän yksityisyyttä suojaavia ominaisuuksia.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...