Huobi-verotus 2024

XLS-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 5. toukokuuta 2023
huobi logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Huobi-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Huobi-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Huobi-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

Huobista saa itse vietyä vain viimeisen neljän kuukauden tapahtumat.

Koko historian saamiseksi pyydä siis tapahtumahistoriaa asiakaspalvelusta (full transaction history for tax purposes).

Miten lataan Huobi excelin Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Huobi
  2. Pudota lataamasi excel-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Huobi?

Huobi on yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, joka on perustettu vuonna 2013 Kiinassa. Se tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden ostaa, myydä ja vaihtaa erilaisia kryptovaluuttoja, kuten bitcoin, Ethereum, Ripple ja yli 500 muuta. Huobin käyttäjät voivat käydä kauppaa erilaisilla markkinoilla, mukaan lukien spot-, marginaali- ja futuurimarkkinat. Pörssissä on myös monia muita ominaisuuksia, kuten staking ja DeFi-tuotteet. Huobi on tunnettu korkeasta turvallisuudestaan ja luotettavuudestaan, ja se on saanut sertifikaatteja, kuten ISO27001-tietoturvastandardin ja PCI DSS -sertifikaatin. Huobi palvelee yli 10 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...