Kryptoverotus + Huobi veroilmoitus

XLS-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 5. toukokuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Huobi-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Huobi-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Huobi-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

Huobista saa itse vietyä vain viimeisen neljän kuukauden tapahtumat.

Koko historian saamiseksi pyydä siis tapahtumahistoriaa asiakaspalvelusta (full transaction history for tax purposes).

Miten lataan Huobi excelin Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse Huobi
  3. Pudota lataamasi excel-tiedosto Kryptoverotukseen
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Huobi?

Huobi on yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, joka on perustettu vuonna 2013 Kiinassa. Se tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden ostaa, myydä ja vaihtaa erilaisia kryptovaluuttoja, kuten bitcoin, Ethereum, Ripple ja yli 500 muuta. Huobin käyttäjät voivat käydä kauppaa erilaisilla markkinoilla, mukaan lukien spot-, marginaali- ja futuurimarkkinat. Pörssissä on myös monia muita ominaisuuksia, kuten staking ja DeFi-tuotteet. Huobi on tunnettu korkeasta turvallisuudestaan ja luotettavuudestaan, ja se on saanut sertifikaatteja, kuten ISO27001-tietoturvastandardin ja PCI DSS -sertifikaatin. Huobi palvelee yli 10 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...