Koinly-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 28. maaliskuuta 2024
koinly logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Koinly-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Koinly-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Koinly-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

  • Kirjaudu Koinlyyn
  • Valitse Transactions-välilehti
  • Klikkaa kolmea pistettä Add transaction -napin vieressä
  • Valitse Export / Import
  • Klikkaa Download

HUOM Voit ladata tapahtumahistorian vain niiltä vuosilta, jolloin olet maksanut Koinly-paketista.

Suosittelemme tuomaan tapahtumahistoriat suoraan käyttämiltäsi kryptoalustoilta, mikäli sinulla ei ole paljon muokkauksia Koinlyssä.

Koinly-verotus raportti lataus.

Miten lataan Koinly CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Koinly
  2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Koinly?

Koinly on kansainvälinen verolaskuri kryptojen verotukseen. Koinly tukee satoja kryptoalustoja ja laatii monen maan hyväksymät veroraportit. Koinly ei kuitenkaan ole räätälöity Suomen verotukseen, eikä se tue kaikkia Suomen verotuksen tärkeitä elementtejä, kuten hankintameno-olettama tai cashback-maksunpalautusten oikeaoppista käsittelyä. Tuomalla tapahtumahistoriasi Kryptoverotukseen, saat käyttöösi Suomen verotukseen räätälöidyt työkalut.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...