Kryptoverotus + Kraken veroilmoitus

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 29. maaliskuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Kraken-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Kraken-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Kraken-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

 • Valitse ylänavigoinnista History
 • Valitse Export välilehti
 • Klikkaa ensimmäistä valikkoa ja valitse viennin tyypiksi Ledgers
 • Aseta alkupäivämäärä, niin että se kattaa koko Kraken historiasi
 • Paina Submit
 • Kun raportti on valmis paina kolmen pisteen kohdalta ja valitse Download
 • Tiedosto latautuu .zip-muodossa, pura tiedosto .csv:ksi ennen lataamista Kryptoverotukseen

Kraken kryptotapahtumien lataus.

Miten lataan Kraken CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
 2. Valitse Kraken
 3. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Kraken?

Kraken on yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, joka tarjoaa mahdollisuuden ostaa, myydä ja vaihtaa useita eri kryptovaluuttoja, mukaan lukien bitcoin, Ethereum, Litecoin ja Ripple. Pörssi on perustettu vuonna 2011 ja se on yksi vanhimmista ja luotettavimmista kryptovaluuttapörsseistä. Krakenilla on käyttäjilleen monipuoliset kaupankäyntiominaisuudet, kuten spot- ja marginaalikaupankäynti, ja se tarjoaa myös mahdollisuuden tallettaa ja nostaa varoja eri valuutoissa. Lisäksi Kraken on tunnettu korkeasta turvallisuudestaan ja se on saanut luotettavuudestaan useita sertifikaatteja. Kraken toimii Yhdysvalloissa ja sillä on käyttäjiä ympäri maailmaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...