Kraken-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 26. maaliskuuta 2024
kraken logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Kraken-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Kraken-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Kraken-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

 • Valitse sivupalkista Transactions
 • Klikkaa Export-nappia oikealla
 • Valitse .CSV file -kohdalla Generate
 • Kun raportti on valmis klikkaa sitä ladataksesi raportin
 • Tiedosto latautuu .zip-muodossa, pura tiedosto .csv:ksi ennen lataamista Kryptoverotukseen

Kraken-verotus kryptotapahtumien lataus.

 • Valitse ylänavigoinnista History
 • Valitse Export välilehti
 • Valitse Export type -kohdasta Ledgers
 • Valitse Select assets -kohdasta Select all
 • Aseta alkupäivämäärä, niin että se kattaa koko Kraken historiasi
 • Klikkaa Submit
 • Kun raportti on valmis paina kolmen pisteen kohdalta ja valitse Download
 • Tiedosto latautuu .zip-muodossa, pura tiedosto .csv:ksi ennen lataamista Kryptoverotukseen

Jos sinulla on muita valintoja Product valikossa kuin Spot, toista vienti näille tuotteille.

Kraken Pro -verotus kryptotapahtumien lataus.

Miten lataan Kraken CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Valitse Kraken
 2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Kraken?

Kraken on yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, joka tarjoaa mahdollisuuden ostaa, myydä ja vaihtaa useita eri kryptovaluuttoja, mukaan lukien bitcoin, Ethereum, Litecoin ja Ripple. Pörssi on perustettu vuonna 2011 ja se on yksi vanhimmista ja luotettavimmista kryptovaluuttapörsseistä. Krakenilla on käyttäjilleen monipuoliset kaupankäyntiominaisuudet, kuten spot- ja marginaalikaupankäynti, ja se tarjoaa myös mahdollisuuden tallettaa ja nostaa varoja eri valuutoissa. Lisäksi Kraken on tunnettu korkeasta turvallisuudestaan ja se on saanut luotettavuudestaan useita sertifikaatteja. Kraken toimii Yhdysvalloissa ja sillä on käyttäjiä ympäri maailmaa.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...