Kvarn X -verotus 2024

XLS-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 27. marraskuuta 2023
kvarnx logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Kvarn X -verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Kvarn X -verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Kvarn X -tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

Kirjaudu Kvarn X:ään

  • Valitse navigoinnista Raportit
  • Paina latausnappia kohdasta Tapahtumat - Transactions (Excel).xls

Lataa Kvarn X tapahtumaraportti.

Miten lataan Kvarn X excelin Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Kvarn X
  2. Pudota lataamasi excel-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Kvarn X?

Kvarn X on vuonna 2023 perustettu Suomalainen kryptovaluuttapörssi. Kvarn X:llä on Suomen kattavin kryptovaluuttavalikoima ja se tarjoaa kaupankäyntiä yli 28 kryptovaluutalla. Kvarn X on rekisteröity virtuaalivaluutan tarjoaja, jonka toimintaa valvoo Finanssivalvonta.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...