Ledger-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 8. maaliskuuta 2024
ledger logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Ledger-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Ledger-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Ledger-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

Huom! Ledger Live raportin tuottamat euromääräiset hinnat voivat poiketa todellisista. Muista tarkistaa tiedot huolella.

 • Avaa Ledger Live sovellus
  • Varmista, että sovellus on päivitetty
 • Paina oikeasta yläkulmasta "asetukset"-ratasta
 • Valitse Accounts välilehti
 • Paina Operation history kohdassa Save nappia

"Ledger Live navigointi"

 • Valitse kaikki lompakkosi valitsemalla Select all
 • Paina lopuksi uudestaan Save

"Ledger Live -verotus tapahtumaraportin lataus"

Ledger Livessä voi ostaa ja myydä kryptovaluuttaa suoraan euroiksi.

Tapahtumat ovat mukana ledgerin tapahtumahistoriassa, mutta Ledger ei tarjoa kategorisoitua tietoa näistä tapahtumista, vaan ne ovat merkattu siirtoina.

Muista muuttaa näiden tapahtumien kategoriat Vaihto-kategoriaan.

Ledger Livessä voi myös vaihtaa kryptovaluuttaa toiseen.

Tapahtumat ovat mukana Ledgerin tapahtumahistoriassa, mutta niitä ei ole merkitty vaihdoiksi. Automaattisen kategorisoinnin saat hakemalla myös Ledger Swap CSV:n.

 • Valitse sivupalkista Swap
 • Valitse History-välilehti
 • Klikkaa oikealta ylhäältä Export operations

Huom! On tärkeää, että tuot Ledgerin kokonaisvaltaisen tapahtumahistorian ennen Ledger Swap -tiedoston tuontia, sillä swap tiedosto muokkaa ainoastaan olemassa olevia tapahtumia.

"Ledger Live -verotus Changelly Swap tiedosto"

Miten lataan Ledger CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Valitse Ledger
 2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Ledger?

Ledger on johtava fyysisen kylmälompakon valmistaja. Fyysinen kylmälompakko nähdään yhdeksi turvallisimmista tavoista säilyttää kryptoja. Fyysisen kylmälompakon omistajana sinä itse olet vastuussa kryptojesi turvallisuudesta.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...