Kryptoverotus + MetaMask veroilmoitus

Päivitetty: 8. toukokuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat MetaMask-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko MetaMask-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös MetaMask-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

Metamaskista ei saa suoraa CSV-raporttia, vaan tapahtumat tuodaan lohkoketjusta lompakon julkisella osoitteella.

Kunkin lohkoketjuintegraation mahdolliset rajoitukset löytyvät niiden omissa ohjeissa.

Näin löydät lompakkosi osoitteen:

Selaimessa:

  • Avaa MetaMask selainlaajennus
  • Kopioi lompakkosi osoite klikkaamalla lompakon nimeä

MetaMask lompakon osoite selaimessa

Puhelimella:

  • Avaa MetaMask sovellus
  • Kopioi lompakkosi osoite painamalla lompakon nimen alla olevaa sinistä osoite-kenttää
  • Lähetä kopioitu osoite tietokoneellesi

MetaMask lompakon osoite puhelimella

Mikä on MetaMask?

Metamask on Ethereum-lompakko, joka toimii selainlaajennuksena ja mobiilisovelluksena. Se mahdollistaa Ethereumin helpon käytön ja tarjoaa käyttäjille yksityisen avaimen hallintaa sekä Ethereum-varojen lähettämistä ja vastaanottamista.Metamaskissa voit säilyttää etheriä (ETH), ERC-20-tokeneita (esim. LINK, USDT, SHIB) ja ERC-721-tokeneita (NFT). Metamask lompakko on suosittu Ethereum-käyttäjien keskuudessa sen helppokäyttöisyyden ja turvallisuuden vuoksi.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...