Kryptoverotus + MEXC veroilmoitus

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 17. toukokuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat MEXC-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko MEXC-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös MEXC-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

Jos käytät MX tokenia kulujen maksamiseen, ota yhteyttä chatissä.

  • Kirjaudu MEXC tilillesi
  • Valitse Orders yläoikealta
  • Valitse Spot Order (tai Margin Order)
  • Valitse Trade History -välilehti ja klikkaa Export Trade History
  • Valitse ajanjaksoksi max 100 pvn ikkuna, toista vienti kunnes olet hakenut koko MEXC historiasi
  • Paina Generate

MEXC:n omat ohjeet täältä.

Kryptoverotuksessa ei ole vielä tukea MEXC siirtoraportille. Voit laittaa raportin toiveena Muu-integraation kautta. Kerro meille tästä myös chatissä.

MEXC:n omat ohjeet täältä.

Miten lataan MEXC CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse MEXC
  3. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on MEXC?

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...