MultiversX-verotus 2024

Lompakon osoitteella tuonti
Päivitetty: 15. toukokuuta 2024
multiversx logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi MultiversX-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten MultiversX-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös MultiversX-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

MultiversX (entinen Elrond) -lohkoketju on julkinen, joten tarvitset vain MultiversX-lompakkosi osoitteen ja Kryptoverotus hoitaa loput!

Tuemme MultiversX-lohkoketjulla mm. seuraavia transaktioita:

  • Siirrot
  • Swapit
  • Liquidity Pool -tapahtumat (RAJALLINEN TUKI)

Miten lataan MultiversX lompakosta tapahtumat Kryptoverotukseen?

  1. Valitse MultiversX
  2. Liitä lompakkosi osoite kenttään. Kryptoverotus hakee lohkoketjusta kaikki lompakkosi tapahtumat
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on MultiversX?

MultiversX (entinen Elrond) on hajautettu lohkoketjualusta, joka tarjoaa monipuolisia palveluita hajautetuille sovelluksille (dApps) ja digitaalisille varoille. Sen uniikki piirre on monitasoinen skaalautuvuus ja integrointi muihin lohkoketjuihin, mikä mahdollistaa laajan yhteensopivuuden eri lohkoketjujen välillä. MultiversX:ää käytetään monissa erilaisissa sovelluksissa, kuten hajautetussa rahoituksessa, pelialustoilla ja äänestyksissä. Sen tavoitteena on tarjota kehittäjille ja käyttäjille avoin ja joustava lohkoketjuinfrastruktuuri, joka tukee monenlaisia digitaalisia innovaatioita ja palveluita.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...