Kryptoverotus + Nexo veroilmoitus

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 14. tammikuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Nexo-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Nexo-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Nexo-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

  • Kirjaudu sisään Nexoon nexo.io
  • Valitse Transactions välilehti
  • Varmista, että Date Range on All times, eli valinnassa ei ole päivämääriä, Transaction types on All Types ja Asset on All Assets
  • Paina Export nappia. Nexo valmistaa nyt tapahtumaraporttisi. Älä poistu sivustolta ennenkuin raportti on valmistunut

"Nexo tapahtumaraportin lataus"

Miten lataan Nexo CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse Nexo
  3. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Nexo?

Nexo on vuonna 2018 perustettu kryptovaluuttojen lainapaikka, jolla on maailmanlaajuisesti yli viisi miljoonaa käyttäjää. Nexolla voit ostaa, myydä, lainata ja antaa lainaksi yli 60 eri kryptovaluuttaa. Nexo tarjoaa myös cashback-maksukorttia.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...