Kryptoverotus + NiceHash veroilmoitus

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 29. maaliskuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat NiceHash-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko NiceHash-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös NiceHash-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

  • Klikkaa käyttäjä-ikonia oikeassa yläkulmassa ja valitse MY SETTINGS
  • Valitse Reports Settings-sivupalkista
  • Klikkaa NEW REPORT -nappia

NiceHash navigointi raportin lataukseen.

  • Valitse valuutta jota olet louhinut, varmista että FIAT-valuutaksi on valittu EUR, valitse aloituspäiväksi NiceHashin käytön aloituspäiväsi ja paina lopuksi CREATE

NiceHash kryptoraportin asetukset.

  • Kun NiceHash on luonut raportin, saat sen ladattua Reports-sivulla ensiksi kolmea pistettä klikkaamalla raportin kohdalla ja sitten valitsemalla Download CSV

NiceHash kryptoraportin lataus.

Toista vaiheet kaikille louhimillesi valuutoille

Miten lataan NiceHash CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse NiceHash
  3. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on NiceHash?

NiceHash on pilvipalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden louhia kryptovaluuttoja. NiceHashin avulla käyttäjät voivat ostaa tai myydä laskentatehoa louhinnan suorittamiseen, mikä tarkoittaa sitä, että henkilöllä ei tarvitse olla omaa louhintalaitteistoa. NiceHash yhdistää laskentatehon ostajat ja myyjät ja mahdollistaa näin tehokkaan kryptovaluuttojen louhinnan.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...