Northcrypto-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 11. tammikuuta 2024
northcrypto logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Northcrypto-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Northcrypto-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Northcrypto-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

  • Kirjaudu sisään Northcryptoon

  • Klikkaa käyttäjäkuvaketta oikeasta yläkulmasta ja valtse Tilin tiedot

    • Varmista samalla, että käyttökielesi on Suomi. Voit muuttaa tätä sivun oikeasta yläkulmasta
  • Klikkaa Lataa tiliote tiedostona -nappia

Northcrypto Tilin tiedot -sivulle navigointi.

  • Varmista, että raportin päivämäärät kattavat koko historiasi, ei pelkästään tämän verovuoden tapahtumia

  • Valitse tiedostomuodoksi CSV ja paina lopuksi Lataa tiedosto nappia

Northcrypto tiliotteen lataaminen.

Miten lataan Northcrypto CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Northcrypto
  2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Northcrypto?

Northcrypto on suomalainen kryptopörssi, joka tarjoaa helppokäyttöistä ja turvallista kryptovaluuttojen kauppapaikkaa. Northcrypto on myös Finanssivalvontaan rekisteröitynyt säännelty toimija. Heidän kauttaan voit ostaa ja myydä bitcoinia, Ethereumia, Litecoinia, Chainlinkia, Aavetta, Polygonia sekä USD Coinia.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...