Optimism-verotus 2024

Lompakon osoitteella tuonti
Päivitetty: 5. maaliskuuta 2024
optimism logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Optimism-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Optimism-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Optimism-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

Optimism-lohkoketju on julkinen, joten tarvitset vain Optimism-lompakkosi osoitteen ja Kryptoverotus hoitaa loput!

Tuemme Optimism-transaktioiden lisäksi seuraavia transaktioita:

  • ERC 20 (Standardi Ethereum-lohkoketjulla toimiville muille kryptovaluutoille)
  • ERC 721 (NFT standardi)
  • Swapit
  • Liquidity Pool -tapahtumat (RAJALLINEN TUKI)

Miten lataan Optimism lompakosta tapahtumat Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Optimism
  2. Liitä lompakkosi osoite kenttään. Kryptoverotus hakee lohkoketjusta kaikki lompakkosi tapahtumat
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Optimism?

Optimism on hajautettu lohkoketju, joka keskittyy Ethereumin skaalautuvuuden parantamiseen. Käyttäen Optimistic Ethereum -teknologiaa, se pyrkii vähentämään siirtojen kustannuksia ja nopeuttamaan tapahtumien vahvistamista. Optimism hyödyntää optimistista rullausratkaisua (optimistic rollup), mikä sallii älykkäät sopimukset ja dAppit toimia tehokkaammin ilman suurta energiankulutusta. Optimism tarjoaa ratkaisun, joka säilyttää Ethereum-yhteensopivuuden ja vähentää ruuhkia, mikä tekee siitä houkuttelevan kehittäjille ja käyttäjille, jotka haluavat hyötyä hajautetusta rahoituksesta ja lohkoketjuinnovaatioista.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...