Phemex-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 6. kesäkuuta 2024
phemex logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Phemex-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Phemex-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Phemex-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

  • Klikkaa One Click Download -nappia
  • Valitse ajanjaksoksi Custom ja valitse aikaikkuna joka kattaa koko historiasi Phemexillä
  • Klikkaa Generate
  • Raportin valmistuttua klikkaa vihreällä tekstillä olevaa Generated-latausnappia

Miten lataan Phemex CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Phemex
  2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Phemex?

Phemex on kryptovaluuttojen kaupankäyntialusta, joka tarjoaa nopeat ja turvalliset kaupankäyntimahdollisuudet. Phemex tukee laajaa valikoimaa kryptovaluuttoja ja tarjoaa monipuolisia johdannaiskaupankäyntimahdollisuuksia. Alustaa käytetään sen luotettavuuden, alhaisten kustannusten ja käyttäjäystävällisen käyttöliittymän vuoksi. Lisäksi Phemex panostaa turvallisuuteen ja tehokkuuteen, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon sekä aloittelijoille että kokeneille kauppiaille.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...