Kryptoverotus + Pionex veroilmoitus

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 4. toukokuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Pionex-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Pionex-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Pionex-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

Puhelimella

 • Avaa Pionexin sovellus
 • Valitse Account oikeasta alakulmasta
 • Valitse Customer support
 • Valitse Export transaction history
 • Valitse ajanjaksoksi koko Pionex historiasi
 • Paina Submit-nappia

Tuemme seuraavia tiedostoja Pionexista:

 • transaction history (Trading bot ja manual trade)
 • deposit/withdrawal history

Mikäli haluat tuoda myös muita tiedostoja, voit toivoa niiden implementointia "Muu"-integraation kautta.

Pionexin ohjeet kuvilla täältä.

Miten lataan Pionex CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
 2. Valitse Pionex
 3. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Pionex?

Pionex on kryptovaluutanvaihtoalusta, joka tarjoaa käyttäjille automatisoidun kaupankäyntiratkaisun. Alusta hyödyntää automatisoitua kaupankäyntirobottia, joka suorittaa kauppoja käyttäjien puolesta käyttäen erilaisia kaupankäyntistrategioita ja -signaaleja.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...