Pionex-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 4. toukokuuta 2023
pionex logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Pionex-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Pionex-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Pionex-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

Puhelimella

 • Avaa Pionexin sovellus
 • Valitse Account oikeasta alakulmasta
 • Valitse Customer support
 • Valitse Export transaction history
 • Valitse ajanjaksoksi koko Pionex historiasi
 • Paina Submit-nappia

Tuemme seuraavia tiedostoja Pionexista:

 • transaction history (Trading bot ja manual trade)
 • deposit/withdrawal history

Mikäli haluat tuoda myös muita tiedostoja, voit toivoa niiden implementointia "Muu"-integraation kautta.

Pionexin ohjeet kuvilla täältä.

Miten lataan Pionex CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Valitse Pionex
 2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Pionex?

Pionex on kryptovaluutanvaihtoalusta, joka tarjoaa käyttäjille automatisoidun kaupankäyntiratkaisun. Alusta hyödyntää automatisoitua kaupankäyntirobottia, joka suorittaa kauppoja käyttäjien puolesta käyttäen erilaisia kaupankäyntistrategioita ja -signaaleja.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...