Plutus-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 20. maaliskuuta 2024
plutus logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Plutus-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Plutus-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Plutus-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

Plutus ei tällä hetkellä tarjoa tapahtumahistoriaa cashback tuloista, tämän takia cashbackin tarkka saantihinta on hyvin vaikea määritellä.

Tällä hetkellä ainoa tapa saada cashbackinä saadut Pluton-tokenit käyttöön on siirtää tokenit Pluton alustalta omaan lompakkoon.

Huomioidaksesi cashbackin, voit merkitä tämän siirron lompakossasi CASHBACK-kategorialla. Plutus tarjoaa siirtoa Metamask-lompakkoon Ethereum-lohkoketjulla. Korjaa siis cashback siirrot kyseisessä lompakossa. Jos olet siirtänyt Pluton-tokenit toiseen lompakkoon, korjaa cashback tapahtumat sieltä.

Plutuksella on myös ollut vaihtoalusta käytössä aiemmin, muista kirjata myös vaihtotapahtumat, mikäli olet vaihtanut kryptovaluuttaa toiseen Plutus-alustalla.

Plutus tilauksen kulut voit vähentää verotuksessa tulonhankkimiskuluina, sillä ne ovat suoraan rinnastettavissa cashback-tuloihisi.

Miten lataan Plutus CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Plutus
  2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Plutus?

Plutus tarjoaa maksukorttia, jolla voi tienata cashbackiä (maksunpalautus) Pluton-tokenina. Plutus-kortilla on markkinoiden houkuttavimpia etuja, kuten täydet maksunpalautukset valituista palveluista ja korkea cashback-prosentti.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...