Kryptoverotus + Polygon veroilmoitus

Lompakon osoitteella tuonti
Päivitetty: 8. toukokuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Polygon-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Polygon-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Polygon-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

Polygon (MATIC) -lohkoketju on julkinen, joten tarvitset vain MATIC-lompakkosi osoitteen ja Kryptoverotus hoitaa loput!

Tuemme MATIC-transaktioiden lisäksi seuraavia transaktioita:

  • ERC 20 (Standardi Ethereum-lohkoketjulla toimiville muille kryptovaluutoille)
  • ERC 721 (NFT standardi)
  • Swapit
  • Liquidity Pool -tapahtumat (RAJALLINEN TUKI)

Miten lataan Polygon lompakosta tapahtumat Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse Polygon
  3. Liitä lompakkosi osoite kenttään. Kryptoverotus hakee lohkoketjusta kaikki lompakkosi tapahtumat
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Polygon?

Polygon on lohkoketju, joka on suunniteltu skaalaamaan Ethereumia ja parantamaan sen käytettävyyttä. Se tarjoaa ratkaisun Ethereumin skaalautuvuushaasteisiin tarjoamalla verkoston sivuketjuja, jotka ovat yhteensopivia Ethereumin kanssa ja käyttävät sen virtuaalikonetta (EVM). Sivuketjujen avulla Polygon mahdollistaa nopeita ja edullisia siirtoja

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...