Revolut-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 8. maaliskuuta 2024
revolut logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Revolut-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Revolut-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Revolut-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

  • Kirjaudu Revolut tilillesi
  • Valitse Crypto-välilehti
  • Valitse kryptovaluutta, jonka tapahtumat haluat ladata
  • Valitse ylhäältä Statement
  • Valitse Excel ja ajanjakso, joka kattaa koko historiasi
  • Klikkaa Generate-nappia ja tiedoston valmistuttua Download

Toista vaiheet jokaiselle kryptovaluutalle, jolla sinulla on tapahtumia.

Miten lataan Revolut CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Revolut
  2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Revolut?

Revolut Crypto on Revolutin tarjoama palvelu, joka mahdollistaa käyttäjille kryptovaluuttojen ostamisen, myymisen ja säilyttämisen älypuhelinsovelluksen kautta.

Käyttäjät voivat helposti käydä kauppaa eri kryptovaluuttojen, kuten bitcoinin ja etherin, kanssa ilman tarvetta erilliselle kryptovaluuttapörssille.

Revolut tarjoaa myös reaaliaikaista hintaseurantaa ja muita ominaisuuksia, jotka tekevät kryptovaluuttojen hallinnasta ja sijoittamisesta helpompaa ja kätevämpää käyttäjilleen.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...