Kryptoverotus + Trezor veroilmoitus

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 4. toukokuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Trezor-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Trezor-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Trezor-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

  • Avaa Trezor Suite
  • Valitse Accounts-välilehti
  • Valitse tili jolta haluat tuoda tapahtumat
  • Vieritä kohtaan Transactions
  • Paina ... ja valitse Export as CSV

Toista kunnes olet hakenut kaikkien tilien tapahtumat.

Trezorin ohjevideo.

Miten lataan Trezor CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse Trezor
  3. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Trezor?

Trezor on fyysinen lompakko (hardware wallet), joka on suunniteltu säilyttämään kryptovaluuttoja turvallisesti ja helposti käyttöönotettavalla tavalla. Se on yksi suosituimmista fyysisistä lompakoista kryptosijoittajien keskuudessa.

Fyysinen lompakko on suositeltava vaihtoehto kryptovaluuttojen turvalliseen säilyttämiseen, varsinkin jos haluat varmistaa, että kryptovaluuttasi ovat suojattuja hakkereilta ja myös pörssien kaatumiselta.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...