Trezor-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 4. toukokuuta 2023
trezor logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Trezor-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Trezor-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Trezor-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

  • Avaa Trezor Suite
  • Valitse Accounts-välilehti
  • Valitse tili jolta haluat tuoda tapahtumat
  • Vieritä kohtaan Transactions
  • Paina ... ja valitse Export as CSV

Toista kunnes olet hakenut kaikkien tilien tapahtumat.

Trezorin ohjevideo.

Miten lataan Trezor CSV:n Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Trezor
  2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Trezor?

Trezor on fyysinen lompakko (hardware wallet), joka on suunniteltu säilyttämään kryptovaluuttoja turvallisesti ja helposti käyttöönotettavalla tavalla. Se on yksi suosituimmista fyysisistä lompakoista kryptosijoittajien keskuudessa.

Fyysinen lompakko on suositeltava vaihtoehto kryptovaluuttojen turvalliseen säilyttämiseen, varsinkin jos haluat varmistaa, että kryptovaluuttasi ovat suojattuja hakkereilta ja myös pörssien kaatumiselta.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...