Kryptoverotus + Trust Wallet veroilmoitus

Päivitetty: 28. maaliskuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Trust Wallet-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Trust Wallet-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Trust Wallet-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

Trust Walletista ei saa suoraan CSV-tiedostoa, joten joudumme hakemaan tapahtumahistorian käyttämiesi lohkoketjujen kautta. Trust Walletista voit tuoda tapahtumia Ethereum, BNB Chain ja Bitcoin -lohkoketjuilta.

  • Avaa Trust Wallet sovellus
  • Etusivulla paina Receive, sitten ETH, BNB tai BTC
  • QR koodi ja lompakkosi osoite avautuvat näytölle, paina Copy-nappia
  • Liitä lompakkosi osoite Kryptoverotukseen
  • Toista vaiheet kaikille lompakoille

Kunkin lohkoketjuintegraation mahdolliset rajoitukset löytyvät niiden omissa ohjeissa.

Mikä on Trust Wallet?

Trust Wallet on mobiililompakko, joka on suunniteltu erityisesti kryptovaluutan käyttäjille. Se mahdollistaa käyttäjien säilyttää, hallita ja käyttää erilaisia kryptovaluuttoja yhdessä paikassa. Trust Wallet on yksityinen, turvallinen ja helppokäyttöinen, ja se sisältää myös sisäänrakennetun web3-selaimen, joka mahdollistaa käyttäjien pääsyn hajautettuihin sovelluksiin ja DeFi-protokolliin. Trust Walletin omistaa Binance, joka on yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...