XRP Ledger -verotus 2024

Lompakon osoitteella tuonti
Päivitetty: 16. tammikuuta 2024
xrp logo
kv logo

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat XRP Ledger-kryptotapahtumat XRP Ledger -verotusta varten. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotuksen avulla.

Onko XRP Ledger-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös XRP Ledger -tapahtumat ovat huomioitava verotuksessa. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

XRP Ledger -lohkoketju on julkinen, joten tarvitset vain XRP lompakkosi osoitteen ja Kryptoverotus hoitaa loput!

XRP integraatiomme tukee seuraavia tapahtumia:

  • Payment
  • OfferCreate
  • OfferCancel
  • TrustSet

Miten lataan XRP Ledger lompakosta tapahtumat Kryptoverotukseen?

  1. Valitse XRP Ledger
  2. Liitä lompakkosi osoite kenttään. Kryptoverotus hakee lohkoketjusta kaikki lompakkosi tapahtumat
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on XRP Ledger?

XRP Ledger on hajautettu julkinen lohkoketju, joka on suunniteltu liiketoimintakäyttöön. Lohkoketjun hallinnoima vertaisverkko on avoin kaikille. XRP Ledgeria ylläpitävät ohjelmistokehittäjät, palvelimen käyttäjät, käyttäjät ja yritykset - maailmanlaajuinen yhteisö, joka työskentelee ongelmien ratkaisemiseksi ja luodakseen todellista arvoa. XRP Ledgerin natiivivaluutta on XRP.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...