Yoroi-verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 8. maaliskuuta 2024
yoroi logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Yoroi-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Yoroi-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Yoroi-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

 • Kirjaudu sisään Yoroi:hin
 • Valitse sivupalkista Wallet
 • Valitse Transactions-välilehti
 • Klikkaa oikeasta yläkulmasta Export-nappia
 • Valitse alku ja loppupäivämäärät raporttia varten
  • Varmista, että ajanjakso kattaa koko Yoroi-historian
 • Valitse Include Transaction IDs
 • Klikkaa Export ladataksesi tiedoston verotusta varten Yoroi-verotus raportin lataus.

Miten lataan Yoroi CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Valitse Yoroi
 2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Yoroi?

Yoroi on lohkoketjulompakko, erityisesti suunniteltu käytettäväksi Cardano-lohkoketjussa. Se tarjoaa turvallisen ja käyttäjäystävällisen tavan säilyttää, vastaanottaa ja lähettää ADA-kryptovaluuttaa.

Yoroi on kehitetty IOHK:n (Input Output Hong Kong) toimesta ja tunnetaan keveydestään, mikä mahdollistaa nopean lompakon synkronoinnin. Se on suosittu valinta Cardano-yhteisön keskuudessa, tarjoten helpon tavan hallita digitaalisia varoja Cardano-verkossa.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...