Nexo Pro -verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 8. tammikuuta 2024
nexo-pro logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Nexo Pro -verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotus-laskurin avulla.

Miten Nexo Pro -verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Nexo Pro -tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2024 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2025.

 • Kirjaudu sisään Nexo Pro -alustalle
 • Valitse ylänavigaatiosta Activity
 • Valitse Export-välilehti
 • Valitse haluamasi tapahtumaraportin tyyppi ja aseta aikaväli kattamaan koko Nexo Pro historiasi
  • Kryptoverotus tukee tällä hetkellä seuraavia raporttityyppejä
   • Deposit & Withdrawals
   • Spot
  • Jos sinulla on tarvetta tuoda muita (Interest tai Futures) tapahtumaraportteja, ota yhteyttä chatissä, niin autamme!
 • Paina Submit
 • Kun raportti on valmis, lataa se painamalla ...-nappia taulukon oikealta ja valitsemalla Download

Miten lataan Nexo Pro CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Valitse Nexo Pro
 2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Nexo Pro?

Nexo Pro on Nexon treidausalusta suunnattu aktiivitreidaajille. Nexo Pro tarjoaa kaupankäyntiä Spot- ja Futuurimarkkinoilla.

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...