Nexo Pro -verotus 2024

CSV-tiedostolla tuonti
Päivitetty: 8. tammikuuta 2024
nexo-pro logo
kv logo

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Nexo Pro-kryptotapahtumat Nexo Pro -verotusta varten. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen näppärästi vain parilla napautuksella Kryptoverotuksen avulla.

Onko Nexo Pro-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Nexo Pro -tapahtumat ovat huomioitava verotuksessa. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

 • Kirjaudu sisään Nexo Pro -alustalle
 • Valitse ylänavigaatiosta Activity
 • Valitse Export-välilehti
 • Valitse haluamasi tapahtumaraportin tyyppi ja aseta aikaväli kattamaan koko Nexo Pro historiasi
  • Kryptoverotus tukee tällä hetkellä seuraavia raporttityyppejä
   • Deposit & Withdrawals
   • Spot
  • Jos sinulla on tarvetta tuoda muita (Interest tai Futures) tapahtumaraportteja, ota yhteyttä chatissä, niin autamme!
 • Paina Submit
 • Kun raportti on valmis, lataa se painamalla ...-nappia taulukon oikealta ja valitsemalla Download

Miten lataan Nexo Pro CSV:n Kryptoverotukseen?

 1. Valitse Nexo Pro
 2. Pudota lataamasi CSV-tiedosto Kryptoverotukseen
 3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan

Mikä on Nexo Pro?

Nexo Pro on Nexon treidausalusta suunnattu aktiivitreidaajille. Nexo Pro tarjoaa kaupankäyntiä Spot- ja Futuurimarkkinoilla.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...