Kryptoverotus + Cronos veroilmoitus

Lompakon osoitteella tuonti
Päivitetty: 8. toukokuuta 2023

Seuraamalla tätä ohjetta saat ladattua verotettavat Cronos-kryptotapahtumat. Ohjeistamme myös miten teet Kryptoverotuksen avulla veroilmoituksen vain parilla napautuksella.

Onko Cronos-kryptotapahtumat verotettavia?

Kryptojen käyttäminen tuottaa verotettavia tapahtumia. Myös Cronos-tapahtumat ovat verotettavia tapahtumia. Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Lue lisää kryptojen verotuksesta.

Cronos-lohkoketju on julkinen, joten tarvitset vain Cronos-lompakkosi osoitteen ja Kryptoverotus hoitaa loput!

Tuemme CRO-transaktioiden lisäksi seuraavia transaktioita:

  • CRC 20 (Standardi Cronos-lohkoketjulla toimiville muille kryptovaluutoille)
  • CRC 721 (NFT standardi)
  • Swapit
  • Liquidity Pool -tapahtumat (RAJALLINEN TUKI)

Miten lataan Cronos lompakosta tapahtumat Kryptoverotukseen?

  1. Kirjaudu sisään kryptoverotus.fi/kirjaudu
  2. Valitse Cronos
  3. Liitä lompakkosi osoite kenttään. Kryptoverotus hakee lohkoketjusta kaikki lompakkosi tapahtumat
  4. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskuun

Mikä on Cronos?

Cronos on Ethereum-yhteensopiva lohkoketju, joka on kehitetty Crypto.comin toimesta. Se on tarkoitettu tarjoamaan hajautettuja sovelluksia (DApps) ja palveluita kehittäjille ja käyttäjille, jotka ovat tottuneet Ethereum-ympäristöön.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...