Sonic-verotus 2025

Lompakon osoitteella tuonti
Päivitetty: 11. maaliskuuta 2025
sonic logo
kv logo

Artikkelissa käymme läpi Sonic-verotuksen perusteet. Ohjeistamme myös miten hoidat verotuksen helposti ja nopeasti Kryptoverotus.fi-laskurin avulla.

Mikä on Sonic?

Sonic on nopea ja skaalautuva lohkoketjualusta, joka on suunniteltu vastaamaan Web3-sovellusten suorituskykyhaasteisiin. Se käyttää innovatiivista "Speed Sharding" -teknologiaa, joka jakaa verkkoliikenteen useisiin rinnakkaisiin ketjuihin mahdollistaen yli 50 000 transaktiota sekunnissa.

Sonic hyödyntää hybridikonsensusmekanismia, joka yhdistää Proof of Stake- ja Delegated Proof of Stake -mallien parhaat puolet energiatehokkuuden ja turvallisuuden takaamiseksi. Sen natiivi token SONIC toimii hallinto- ja maksuvälineenä.

Alusta tarjoaa kehittäjäystävälliset työkalut, jotka tukevat useita ohjelmointikieliä ja ovat yhteensopivia Ethereum Virtual Machinen (EVM) kanssa. Tämä helpottaa sovellusten siirtämistä muista lohkoketjuista.

Ilmoittaako Sonic verottajalle?

Sonic ei hoida veroilmoitusta puolestasi. Veroilmoitus on tehtävä itse.

Verohallinnolla saattaa kuitenkin olla pääsy Sonic tulotietoihisi.

Vuonna 2026 voimaan astuu uusi EU:n laajuinen DAC8-direktiivi. Direktiivin seurauksena kaikkien euroopassa toimivien kryptopalvelujen tulee ilmoittaa kryptotuloistasi verottajalle. Direktiivi ei poista ilmoitusvelvollisuuttasi, mutta helpottaa verohallinnon suorittamaa seulontaa huomattavasti.

Miten Sonic-verotus toimii käytännössä?

Kryptojen käyttäminen luo verotettavia tapahtumia. Myös Sonic-tapahtumat on huomioitava verotuksessa.

Verotettaviin kryptotapahtumiin luetaan mm. louhinta, staking, kryptojen väliset vaihdot, kryptojen vaihto FIAT-valuuttaan (esim. euroksi), airdropit ja muut kryptoina saadut palkkiot.

Verotettavista tapahtumista lasketaan seuraavaksi tulot eri tulolajeille. Yleisimmät kryptojen tulolajit ovat pääomatulo luovutusvoiton ja muun pääomatulon muodossa, sekä ansiotulo.

Lopuksi laskelmien perusteella tehdään veroilmoitus. Vuoden 2025 verotettavat tapahtumat ilmoitetaan viimeistään keväällä 2026.

Tiivistettynä 📝
  1. Kerää Sonic-tapahtumat
  2. Laske verotettavat tulot tapahtumien perusteella
  3. Ilmoita tulot verottajalle
Kryptoverotus.fi on avuksi Sonic-verotuksessa prosessin alusta loppuun.

Sonic-lohkoketju on julkinen, joten tarvitset vain Sonic-lompakkosi osoitteen ja Kryptoverotus hoitaa loput!

Tuemme seuraavia transaktioita Sonic-verkossa:

  • Siirrot
  • ERC 20 (Standardi Ethereum-lohkoketjulla toimiville muille kryptovaluutoille)
  • ERC 721 (NFT standardi)
  • Swapit
  • Liquidity Pool -tapahtumat (RAJALLINEN TUKI)

Miten lataan Sonic lompakosta tapahtumat Kryptoverotukseen?

  1. Valitse Sonic
  2. Liitä lompakkosi osoite kenttään. Kryptoverotus hakee lohkoketjusta kaikki lompakkosi tapahtumat
  3. Valmista! Voit nyt lisätä tapahtumia muista palveluista tai jatkaa verojen laskentaan
  4. Kun laskelmat on luotu Kryptoverotus.fi ohjeistaa sinua veroilmoituksen täytössä

Kryptojen verotus: Usein kysytyt kysymykset

Mikäli saat tuloa kryptojen käytöstä tai vaihtamisesta lasketaan se luovutusvoitoksi, joka on pääomatuloa. Kryptovaluutan louhintaa (Proof of work) verotetaan yleensä ansiotulona.Lue lisää kattavasta oppaastamme.
Kyllä. Haluat myös tehdä näin, sillä pystyt vähentämään tappiot tulevien verovuosien tuloista. Kryptoverotus antaa myös alennusta sinulle jos teit tappiota, jotta saisit edes pienen voiton tunteen.
Kyllä, jokainen virtuaalivaluutan ja kryptovaluutan vaihto on verotettava tapahtuma. Esimerkkinä jos vaihdat Ethereumia bitcoiniin, verottaja näkee tämän Ethereumin myyntinä saamiesi bitcoinien markkinahintaan.
Kun cashbackin määrään vaikuttaa steikatun virtuaalivaluutan määrä, on cashback suoraan verotettavaa pääomatuloa. Mikäli cashbackiä saadaan ilman steikattua kryptoa, ei cashbackiä saantihetkellä veroteta. Cashbackinä saadun krypton hankintahinnaksi muodostuu tällöin 0 euroa, joten veroseuraamukset tulevat myyntihetkellä.
Ladataan...